Kanta-Häme

Vesi uimakelpoista Hämeenlinnan ja Hattulan uimarannoilla

Hämeenlinnan kaupungin viranomaiset ovat ottaneet uimakauden ensimmäiset vesinäytteet. Näytteiden perusteella vesi on uimakelpoista kaikilla Hämeenlinnan kaupungin ja Hattulan kunnan uimarannoilla, joiden näytteet on ehditty analysoimaan.

Sinilevää havaittiin vähäisiä määriä ainoastaan Kankaistenjärven pienellä uimarannalla. Uimakaudella 2018 valvontaan kuuluvat uimarannat. Kaupungin tiedotteessa kehotetaan kuitenkin tarkastamaan vesi silmämääräisesti aina ennen uimista, sillä levätilanne muuttuu nopeasti ja yksi näyte ei kerro koko järven tilaa.

Tiedotteen mukaan linnut aiheuttavat haittaa Tervaniemen uimarannalla. Lintuja ei kannata ruokkia ja niitä kehotetaan hätistelemään, jotteivat ne asettuisi enää rannalle. Viranomaiset muistuttavat myös, että uimarantojen roskakorit ovat tarkoitettu ainoastaan uimarannalla syntyville roskille.

Veden lämpötila vaihteli tällä viikolla 14,5 ja 20 celsiusasteen välillä. Kaikkiaan näytteitä kerättiin 24 uimarannalta Hämeenlinnassa ja Hattulassa.

Hämeenlinnan uimahallin uimaranta oli kahtena kesänä pois käytöstä uimahallin peruskorjauksen ja maaperän puhdistuksen vuoksi. Tänä kesänä uimahallin ranta on jälleen uimarantakäytössä. HÄSA

 

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic