Kanta-Häme

Vesijohtolinjan rakentaminen etenee Nahkialanjärvelle

Hämeenlinnasta Hattulan ja Iittalan kautta Toijalaan rakennettavan vesijohtolinjan putkistoista on asennettu nyt yli 90 prosenttia. Lähiviikkoina alkavat kaivutyöt Toijalan Nahkialanjärven alueella. Työt etenevät Nahkialanjoen rannalla sijaitsevalle Jokiniementien jätevedenpumppaamolle syyskuun aikana.

Töiden jälkeiset siistimiset on saatu jo lähes valmiiksi. HS-vedestä kerrotaan, että maanomistajien kanssa käydään parhaillaan keskusteluja töiden aiheuttamista vahinko- ja haittakorvauksista.

Iittalassa uudistuksia jätevesihuoltoon

Uudet vesijohdot ovat tuoneet juomavettä Iittalaan jo muutaman kuukauden ajan Hämeenlinnan Ahveniston ja Kankaisten kaivoalueilta.

Hämeenlinnan ja Iittalan välille asennettu uusi jätevesilinjakin saadaan käyttöön, kun kolme jätevesipumppaamoa saadaan valmiiksi elokuun alkuun mennessä. Valmistumisen jälkeen linjan varrella olevat kiinteistöt voivat liittyä HS-Veden jätevesihuollon piiriin.

Akaassa viittä vaille valmista

Hyvälaatuisen pohjaveden jakelu Akaan asukkaiden käyttöön ja Iittalan jätevesien toimittaminen Toijalan jätevedenpuhdistamolle edellyttävät keskeneräisen vesijohtolinjan saamista valmiiksi. Sen lisäksi valmistumista odottavat Hämeenlinna–Toijala -välillä sijaitsevat kolme juomaveden paineenkorotuspumppaamoa ja kolme jätevesipumppaamoa.

Uudistusten jälkeen Kalvolan vanha jätevedenpuhdistamo poistuu käytöstä ja se puretaan.

Toijalan taajamassa sijaitsevaa vesijohtoverkostoa korjataan. Nämä työt valmistuvat tämän vuoden loka–marraskuun aikana. (HäSa)