Kanta-Häme

Vesikeli ajoi vesileikkeihin

Räpylät polkevat tarmokkaasti ja vesi roiskuu, kun Aulangon kylpylässä eletään talvilomien huippusesonkia.

– Nyt näyttää hyvältä, mutta viime viikko jäi hiukan odotuksista. Pääkaupunkiseudun lomat eivät näkyneet meillä aivan niin paljon kuin odotin, kertoo Aulangon kylpyläpäällikkö Jani Rantanen.

Kävijämäärä kuitenkin kaksin- ja kolminkertaistuu viikoilla kahdeksan ja yhdeksän tavalliseen arkeen verraten. Tällä viikolla tiistain kävijämäärä hipoi jo 1 200:aa ja viime viikollakin vesileikeistä nautti päivittäin 800–900 lomanviettäjää.

– Jollei tuhatluku mene rikki joka päivä sunnuntaihin mennessä, voin sanoa olevani pettynyt, sanoo Rantanen.

Kylpylään lähteneet viettävät aikaa altaiden lisäksi hohtokeilaamalla, kuntosalilla ja liikunta-areenalla pelaillen.

Hämeenlinnassa riittää tilaa

Säät suosivat nyt kylpylää, kun jo tammikuussa sade ja kova pakkanen ajoivat väen sisäharrastuksiin. Kuntien uimahallit ovat myös tavallista suositumpia, mutteivät ole ruuhkaantuneet lomaviikoillakaan.

Hämeenlinnan uimahalliin virtasi jo viime viikolla mummolaan tai sukulaisiin lomailemaan saapuneita koululaisia ja lapsia isovanhempien ja tätien kanssa.

– Kävijöiden määrä ei kasvanut eikä ole paljon kasvanut tälläkään viikolla. Arkiviikoilla kävijöitä on ollut tasaisesti 1 000–1 200. Nyt maanantaina kävi 1 270 ja tiistaina 1 380 uimaria, kertoo uimahallin lipunmyynnin hoitavan Kahvila Molskiksen vastaava Taina Äijö.

Rajattomuus vetää Riihimäellä

Riihimäellä uimalan esimies Tarmo Vallin laski viime viikon loman lisänneen kävijöitä noin kolmella sadalla. Helmikuun alussa viikon aikana kävijöitä oli 3 700 ja viime viikolla 4 000.

– Vaikka meillä ei ole minkäänlaista aikarajoitusta, tilaa on riittänyt koko ajan, Vallin vakuuttaa.

Lammin uimahallin kävijämäärä on pysynyt normaalina niin viime kuin tällä viikolla. Hallissa tehdään pitkää päivää vain tiistaisin ja torstaisin, jolloin uimareita käy molempina runsaat parisataa. Muina päivinä määrä puolittuu.

– Ensi tiistaista odotetaan vilkasta, kun järjestämme ison laskiaisriehan hernesoppineen, vesikoripalloineen, löytötavarakirppiksineen ja vaate-esittelyineen, vinkkaa uimahallin valvoja Meri Rintama.

Tervakoskella käydään yli rajojen

Riihimäen ja Janakkalan Tervakosken uimahalleja käytetään paljon ristiin, joten lomaviikko toi Tervakoskelle lisäväkeä jo viime viikolla. Majlis Krog kertoo hallilla käyneen lapsiperheitä ja koululaisia.

– Tavallisina viikkoina päivän kävijämäärä on 280–300, mutta viime viikolla yllettiin 381 kävijään.

Hämeenlinnassa ja Riihimäellä kaikki ulkoluistinradat ovat sulina. Jäähalleissa päästään sentään luistelemaan. Hiihtää voidaan vain Ahveniston ja Riutan tykkilumiladuilla. (HäSa)

Päivän lehti

2.6.2020