Kanta-Häme

Vesimaksut nousevat vuoden alusta

HS-Vesi joutuu korottamaan hintojaan vuoden 2013 alusta alkaen.

Veden uusi käyttömaksu on 1,06 euroa kuutiolta. Korotusta nykyiseen hintaan verrattuna on 2 senttiä kuutiolta. Arvonlisäveroineen hinta on nyt 1,28 euroa kuutiolta ja vuoden alusta 1,31 euroa kuutiolta.

Jätevesimaksu nousee 4 senttiä nykyisestä 1,71 eurosta 1,75 euroon kuutiolta. Vastaavasti arvonlisäverolliset hinnat ovat 2,10 ja 2,17 euroa kuutiolta.

Myös vesimittarin kokoon sidotut perusmaksut nousevat. Esimerkiksi pienimmän mahdollisen eli korkeintaan 20-millisen liittymän veden ja jäteveden perusmaksuihin on tulossa yhteensä noin 18,50 euron korotus vuodessa.

HS-Veden toimitusjohtaja Timo Heinonen muistuttaa, että hinnat ovat myös korotusten jälkeen maan keskitasoa kohtuullisemmat.

Korotukset johtuvat merkittävistä investoinneista. Uusia merkittäviä alkavia hankkeita ovat muun muassa Hämeenlinna–Hattula–Iittala–Toijala -vesihuoltolinjan rakentamisen aloittaminen, Lepaa–Rahkoila -vesihuoltolinja Hattulassa ja Ahveniston vedenkäsittelylaitoksen perusparannuksen aloittaminen Hämeenlinnassa.

Myös vesihuoltoyhtiön osakaskunnat toteuttavat laajoja tonttituotanto-ohjelmia, joiden vesihuollon toteutuksesta HS-Vesi vastaa.

Lisäksi varoja kuluu vanhojen verkostojen, veden- ja jätevedenkäsittelylaitosten, pumppaamoiden ja vesisäiliöiden korjauksiin. (HäSa)

Päivän lehti

30.3.2020