Kanta-Häme

Vesitiiviys on uusi myyntivaltti

Vesitiiviit älypuhelimet ovat kasvattaneet suosiotaan Hämeenlinnan matkapuhelinmarkkinoilla. DNA-kaupan myyntineuvottelija Sampsa Hannonen kertoo, että kestävyys on tämän päivän juttu.

– Monet asiakkaat eivät välttämättä tiedä mallin ominaisuuksia etukäteen kun tulevat puhelimia katsomaan, mutta ilahtuvat kyllä kuullessaan vesitiiviydestä. Jos asiakas miettii kahden melko samanlaisen mallin välillä, usein päätös kallistuu lopulta sen mallin hyväksi, joka on kestävämpi, Hannonen sanoo.

Huoltopalvelu Mobilan myymälävastaava Niko Autio kertoo työssään törmäävänsä kastuneisiin puhelimiin viikoittain.

Huoltopalvelu ei myönnä kuivatetuille puhelimille työtakuuta, sillä kosteuskorjaus ei koskaan ole täysin luotettava. Aution mukaan kuivattu puhelin voi toimia viikon, kuukauden tai vuoden, mutta puhelin usein rikkoutuu lopulta, kun hapettuminen etenee tarpeeksi pitkälle.

– Tavallisimmin kastunut puhelin on pudonnut vessanpönttöön. Toiseksi eniten sattuu ihan puhtaita vahinkoja, kuten että kahvi kaatuu puhelimen päälle tai laukussa ollut vesipullo on vuotanut puhelimen käyttökelvottomaksi, Autio kertoo.

Hämeenlinnan Elisa-Shopitin myymäläpäällikön Teemu Kaupin mukaan johtavien kännykkäjättien, kuten Sonyn ja Samsungin, lippulaivamallien luvataan kestävän noin puoli tuntia metrin syvyisessä vedessä kastumatta. Verkossa on nähtävillä videoita, joissa vedenkestävää puhelinta pidetään suihkun alla. Epäileväisimmät uskovat kyseessä olevan huijaus- tai mainoskikkailun.

– Olen ottanut oman puhelimeni mukaan uima-altaaseen, eikä puhelin mennyt miksikään. Eivät videot mitään huuhaata ole, Kauppi kertoo.

Niko Autio sanoo, että vesitiiviydestä olisi varmasti apua kastumisonnettomuuksien ehkäisyssä. Autio ei silti usko, että huoltoyritykseltä loppuvat työt. Hänen mielestään uudet, vedenpitävät puhelimet ovat sen verran hintavia, että se saa osan kuluttajista jättämään ne kauppojen hyllyille.

– Hinta-laatusuhde on edelleen kuluttajalle tärkein. Kaikki eivät edelleenkään halua satsata montaa sataa euroa puhelimeen, ja halvemman puhelimen kastuessa on edelleen varaa ostaa uusi tilalle, Autio sanoo. HäSa

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic