Kanta-Häme

Vettä ei tarvitse enää keittää Turengissa

Vedenkeittokehotus Kuumolan vedenottamon verkoston alueella on päättynyt. Verkostosta ja vesilaitoksen lähtevästä vedestä otetut mikrobiologiset näytteet ovat puhtaita, ja kloori on levinnyt kattavasti koko verkoston alueelle.

Riihimäen seudun ympäristöterveydenhuolto tiedotti asiasta torstaina iltapäivällä.

Tiedotteen mukaan vesinäytteissä ei ole todettu taudinaiheuttajamikrobeja. Vesijohtovettä voi käyttää juomavetenä sellaisenaan.

Tämän viikon maanantaina otetussa vedenottamon käsittelemättömässä raakavedessä todettiin enää yksi suolistoperäinen enterokokki.

Selvitykset jatkuvat

Selvitykset raakaveden saastumisen syystä jatkuvat. Myös tihennetty näytteenotto vesilaitokselta ja verkoston alueelta jatkuu. Klooripitoisuutta vähennetään tutkimustulosten perusteella asteittain, mutta kloorauksen päättymiseen voi mennä viikkoja.

Noin 60 vatsaoireista henkilöä on ottanut yhteyttä terveyskeskukseen. Tähän mennessä valmistuneissa näytteissä ei ole todettu taudinaiheuttajamikrobeja.

Kloorin maku ja haju vähenee sen pitoisuuden laskiessa.

Veden jakelua omiin astioihin jatketaan toistaiseksi, mutta maanantaista alkaen jakeluaikaa supistetaan.  Sunnuntaihin asti jakeluaika Tuuvingin jakelupisteessä (Tapailankuja 4, Turenki) on arkisin kello 7–21 ja viikonloppuna kello 9–19. Maanantaista alkaen jakeluaika on arkisin kello 16-19 ja viikonloppuna 12-15. 

 

Kuumolan vedenottamosta johtunut ongelma on koskenut Turengin, Harvialan, Tarinmaan ja Rastikankaan aluetta. Vedenkeittokehotus tuli voimaan viime viikon keskiviikkona. (HäSa)

Juttuun on lisätty, että  Janakkalan Vesi  jatkaa vedenjakelua Tuuvingin pihassa myös ensi viikolla. Vesilaitos päätti asiasta asiakkaiden toivomuksesta.