Kanta-Häme

Video: Henkilöauto roihahti Turengissa – kuski ja pikkulapsi ehtivät ulos ennen leimahdusta

Henkilöauto syttyi tuleen kesken ajon Turengissa Hausjärventien varressa torstaina aamuyhdeksän aikaan. Palo eteni poikkeuksellisen nopeasti, kertoo päivystävä paloesimies Tapio Klemelä Kanta-Hämeen pelastuslaitokselta.

– Olimme paikalla noin viiden minuutin kuluttua hälytyksestä, ja palopaikkaa lähestyessä savupatsas näkyi jo kauas.

 

 

Koiraa ulkoiluttamassa ollut Juha Tuuliainen kertoo osuneensa paikalle ennen kuin auto paloi näkyvillä liekeillä.

– Auto savutti hetken rankasti. Luulin ensin, että jäähdyttäjä keitti, mutta yhtäkkiä liekit leimahtivat oikein kunnolla.

Tuuliainen kertoo kiinnittäneensä koiransa puuhun ja lähestyneensä autoa varmistaakseen ettei sisällä ole ketään.

– Savu oli niin sankka, ettei auton sisälle nähnyt lainkaan. Kuljettaja ja kyydissä ollut pikkulapsi olivat onneksi ehtineet ulos, muuten olisi voinut käydä huonosti.

 

Tuuliainen kertoo pysäyttäneensä ja ohjanneensa ohittavaa liikennettä pelastuslaitoksen saapumiseen asti.

– Ihmiset ajoivat ohi, vaikka auto paloi aivan vieressä.

Paloesimies Tapio Klemelä muistuttaa, että jokaisella on velvollisuus onnettomuuspaikalle sattuessaan pysähtyä, auttaa, kutsua apua ja varoittaa muita ihmisiä. Onnettomuuspaikan tapahtumien ja varsinkin mahdollisten uhrien kuvaamisessa on syytä käyttää tarkkaa harkintaa.

Juha Tuuliainen huomauttaa ottaneensa palosta pari valokuvaa ja videopätkän vasta sen jälkeen kun oli varmaa, että autossa olleet henkilöt olivat turvassa ja muu liikenne oli pysäytetty.

– Aika käsittämätöntä, että ihmiset ohittivat tulipalon väkisin aivan läheltä. Itse olisin tietysti saanut parempaa videota, jos olisin ryhtynyt vain kuvaamaan aikaisemmin. Airbagien laukeaminen kuulosti aivan ilotulitukselta.

Palon syttymissyy ei ole vielä selvä. Auto tuhoutui palossa täysin. HÄSA