fbpx
Kanta-Häme Kulttuuri Hämeenlinna

Video: Mikko Alatalolta rakkauslaulu pääradalle: "Se on valtasuoni maamme"

Laulaja ja lauluntekijä Mikko Alatalo on julkaissut laulun Suomen pääradalle.

”Se on valtasuoni maamme” -kappale ylistää Helsingistä Tampereen ja Oulun kautta Tornioon saakka kulkevan radan merkitystä.

 

Laulu syntyi maakuntien, kaupunkien ja kauppakamareiden muodostaman yhteisen päärataryhmän tilauksesta.

Pohjalla on “Mies pohjoisesta” -kappale, jonka 16 vuotta eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnassa toiminut entinen kansanedustaja ja nelinkertainen Syksyn Sävel -voittajan sanoitti uudestaan.

– Sekä radan käyttäjänä että kansanedustajana opin tuntemaan ja tietämään, kuinka pääradalle tehtävät investoinnit tarkoittavat yhteyksien paranemista kaikkialle Suomeen, ja myös eurooppalaiseen liikenneverkkoon, Mikko Alatalo toteaa.

Alatalo on aiemmin laulanut myös Pohjanmaan radasta.

69-vuotias Mikko Alatalo jäi pois eduskunnasta viime vaaleissa. Hän on myös ilmoittanut jättävänsä Tampereen kunnallispolitiikan käynnissä olevan valtuustokauden jälkeen. HäSa

 

Lue myös: Päärataryhmä vaatii pääradan kiireellistä parantamista – Korona siirsi lobbaustilaisuuden (19.3.2020)

Lue myös: Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja puolustaa tamperelaisten kritisoimaa päärataselvitystä – “Suomi-rata hyödyttäisi lähinnä vain Tamperetta” (15.2.2020)

Lue myös: Pormestari Lauri Lyly, miksi tamperelaiset pitävät sitkeästi kiinni maakuntakaavan vastaisesta radasta? (10.3.2020)

Lue myös: Kolumni: Miksi kaikki päärataan liittyvät asiat hoidetaan amatöörimäisesti päin hanuria? (4.2.2020)

Menot