Kanta-Häme Hämeenlinna

Video: Vanajavedessä edelleen öljyä - Tiistaisen öljyvuodon lähdettä ei löytynyt Hämeenlinnan keskustasta

Vanajaveteen laskettiin pitempi öljypuomi torstaina.

Tiistaina sadevesiviemärin kautta Vanajaveteen valuneen polttoöljyn tai dieselin alkuperä näyttää jäävän mysteeriksi.

Vesiyhtiö HS-Vesi on kaupungin ympäristötarkastajan pyynnöstä käynyt läpi sadevesiviemäriverkostoa Hämeenlinnan keskustan alueella tapahtuneen öljyvuodon paikallistamiseksi. Varmuutta öljyn alkulähteestä ei kuitenkaan saatu.

– Linja-autoaseman bussikentän liepeillä oli kahdessa tai kolmessa kaivossa merkkejä öljystä, mutta sen pidemmältä ei jälkiä löytynyt, HS-veden suunnittelupäällikkö Jarno Laine kertoo.

Viemärin kautta ei ole valunut lisää öljyä Vanajaveteen tiistain jälkeen. Tämä voisi viitata siihen, että kyseessä ei ole mikään jatkuva vuoto vaan jokin yksittäinen vahinko.

Pelastuslaitos kävi torstaina laskemassa pitkän öljypuomin uimahallin rannasta aina Paasikiventien ja Rauhankadun risteyksen kohdalle asti. Kuva: Pekka Rautiainen
Pelastuslaitos kävi torstaina laskemassa pitkän öljypuomin uimahallin rannasta aina Paasikiventien ja Rauhankadun risteyksen kohdalle asti. Kuva: Pekka Rautiainen

Paasikiventien alittavan sadevesiviemärin kautta valui polttoöljyä tai dieseliä Vanajaveteen tämän viikon tiistaina.

Vesistöön valunutta öljyä on kerätty imeyttämällä ja aluetta on puhdistettu imuautolla. Sadevesiviemärin edustalle laskettiin tiistaina öljypuomit estämään öljyn leviämistä.

Torstaina paikalla havaittiin vielä rannassa olevan ohuen jään alle jäänyttä öljyä. Sen leviämisen estämiseksi pelastuslaitos kävi laskemassa pitkän öljypuomin Paasikiventien rannasta aina uimahallille saakka. HäSa

 

Lue myös: Sadevesiviemäristä valui öljyä Vanajaveteen – Öljyn alkulähdettä etsittiin tiistaina Hämeenlinnan keskustassa (11.02.2020)

 

 

Päivän lehti

26.2.2020