fbpx
Kanta-Häme

Videosta vinkkejä ruokahävikin vähentämiseen

Tänään alkaa valtakunnallinen ruoan Hävikkiviikko. Kuluttajaliiton organisoimaa Hävikkiviikkoa vietetään nyt kolmannen kerran. Keinoja ruokahävikin vähentämiseen jaetaan muun muassa uudella videolla.

Katso video: 

 

– Video on yksi keinoistamme muistuttaa jokaiselle ruokaa laittavalle ja syövälle suomalaiselle, että kuluttajat voivat tehdä valtavasti ruokahävikin vähentämisen eteen. Esimerkiksi parasta ennen -päivättyjen tuotteiden käyttökelpoisuus kannattaa varmistaa haistamalla ja maistamalla sen sijaa, että heittäisi päiväysvanhan ruoan suoraan roskiin, pohtii hankevastaava Annikka Marniemi Kuluttajaliitosta.

Viikon aikana jaetaan lisää vinkkejä mm. Hävikkiviikon Facebook-sivuilla www.facebook.com/havikkiviikko sekä Twitterissä käyttäjätilillä @havikkiviikko.

Jokavuotisella Hävikkiviikolla halutaan kertoa ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä erityisesti kuluttajille.

Elintarvikeyritykset, kaupat ja ruokapalveluyritykset sekä järjestöt ja monet muut ruoan kanssa tekemisissä olevat tahot ovat lähteneet mukaan taistoon ruokahävikkiä vastaan. Laajan yhteistyökumppaniverkoston avulla Hävikkiviikon aikana nostetaan esille käytännön vinkkejä ja esimerkkejä sekä faktaa ruokahävikin vaikutuksista.

 

Menot