Kanta-Häme

Vielä ehdit ilmoittaa tilinumerosi Verohallinnolle: suurin osa suomalaisista saa veronpalautukset ensi viikolla

Veronpalautuksille ei ole enää yhtä yhteistä maksupäivää. 1,9 miljoonaa suomalaista saa veronpalautuksensa 4. elokuuta.

Suurin osa suomalaisista henkilöasiakkaista saa veronpalautuksensa 4. elokuuta. 1,9 miljoonalle henkilölle maksetaan yhteensä noin 900 miljoonaa euroa.

Veronpalautuksille ei ole enää yhtä yhteistä maksupäivää. Päivämäärä riippuu siitä, milloin verotus päättyy. Veronpalautuspäivä on verotuksen päättymistä seuraavan toisen kuukauden alussa. Palautuspäivän voi tarkistaa OmaVero-palvelusta tai verotuspäätöksestä.

Syyskuussa veronpalautuksia saa arviolta 0,7 miljoonaa asiakasta ja silloin palautuksia maksetaan yhteensä 500 miljoonaa euroa. Loput veronpalautukset maksetaan joulukuun alkuun mennessä.

Veronpalautusta ei välttämättä makseta niin paljon kuin verotuspäätöksessä ilmoitettiin. Palautuksen määrä ja maksupäivä voivat muuttua alkuperäisestä, jos asiakas tai hänen puolisonsa täydensi tai korjasi omaa esitäytettyä veroilmoitustaan, Verohallinto on saanut lisätietoja esimerkiksi työnantajalta tai veronpalautusta on käytetty verojen tai ulosotossa olevien saatavien maksuksi.

Verohallinnolle täytyy itse ilmoittaa tilinumero, johon palautukset siirretään. Jos tilinumeroa ei ole ilmoitettu, maksetaan mahdollinen veronpalautus rahalähetyksenä OP:n välityksellä. Pankit voivat periä palveluhinnastonsa mukaisen hinnan rahalähetyksestä.

Tilinumero puuttuu vielä 40 000 ihmiseltä, ja viimeinen ilmoittamispäivä on maanantai 27. heinäkuuta.

Mätkyjen ensimmäinen eräpäivä on 3. elokuuta. Noin 330 000 asiakasta maksaa jäännösveroa yhteensä noin 105 miljoonaa euroa. Maksamattomalle verolle kertyy viivästyskorkoa heti eräpäivää seuraavasta päivästä lähtien.

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic