fbpx
Kanta-Häme

Vielä ehtii: Häme-päivä haussa – Löytyykö maakunnan nimikkopäivä sinun seudultasi?

Tänä vuonna Häme-päivän tapahtuma oli Lammin Pellavamarkkinat. Pellavamarkkinoiden puuhamiehet Pekka Kääriäinen (vas.), Esa Kauppi ja Erkki J. Vilén Hakkalan koulun markkina-alueella. Kuva: Esko Tuovinen, arkisto Kuva: Esko Tuovinen

Hämeen liitto pyytää tapahtumien ja tilaisuuksien järjestäjiä tekemään esityksiä vuoden 2019 Häme-päiväksi.

Häme-päivän on oltava Kanta-Hämeessä järjestettävä tapahtuma, joka on aiheeltaan hämäläinen tai muutoin maakunnallisesti tai seutukunnallisesti merkittävä. Esitykset vuoden 2019 Häme-päiväksi tehdään vapaamuotoisella hakemuksella.

Valintaa Häme-päiväksi tukee, jos tapahtuma on matkailullisesti vetovoimainen. Yleisölle tapahtuman on oltava maksuton.

Hämeen liitto painottaa myös sitä, että tapahtuman järjestäjällä tulee olla motivaatio ja näkemys tapahtuman kehittämiseksi. Häme-päivän järjestäjien tulee olla valmiita tekemään tapahtuman markkinointiyhteistyötä Hämeen liiton kanssa.

Häme-päiväksi nimetylle tapahtumalle myönnetään 3000 euron avustus, joten hakijan on esitettävä suunnitelma avustuksen käyttämisestä.

Hakemusten on oltava perillä Hämeen liitossa viimeistään maanantaina 28. tammikuuta. Häme-päivän valitsee Kanta-Hämeen maakuntahallitus helmikuussa 2019.

Viime vuonna Häme-päivän tapahtuma oli Lammin Pellavamarkkinat Hämeenlinnassa. HäSa

 

Mikä on Häme-päivä?

Hämeen maakuntahallitus nimeää yhden vuonna 2019 maakunnassa järjestettävän tapahtuman tai tilaisuuden maakunnan nimikkotapahtumaksi.

Tapahtuma vahvistaa hämäläistä tapahtumatarjontaa ja tekee sitä tunnetuksi maakunnassa ja sen ulkopuolella.

Häme-päiväksi nimetylle tapahtumalle myönnetään 3000 euron avustus, jolla toivotaan kehitettävän tapahtumaa ja lisättävän sen tunnettavuutta.

Tapahtuman markkinoinnissa on kerrottava sen olevan vuoden 2019 Häme-päivä.

Hämeen liitolle on varattava mahdollisuus olla tapahtumassa mukana.

 

Menot