Kanta-Häme

Vielä ehtii osallistua majanrakennuskilpailuun

Lasten valtakunnallinen majanrakennuskilpailu on ollut käynnissä kesästä asti, ja siihen voi osallistua lokakuun loppuun asti.

Yleisö pääsee marraskuun alussa äänestämään suosikkinsa, ja raati valitsee palkittavat majat, jotka julkaistaan lasten oikeuksien päivänä 20. marraskuuta.

Kilpailu on avoin kaikille alle 16-vuotiaille, ja se järjestetään tänä vuonna neljättä kertaa. Majan voi rakentaa yksin tai ryhmässä, tai se voi olla jo rakennettu.

Majan voi rakentaa ulos tai vaikka olohuoneeseen. Jos itselle rakentaminen tuntuu haastavalta, voi majan tehdä vaikka siilille tai mielikuvitusolennolle.

Tärkeä osa kilpailua on majan tarina, joka kuvien kanssa lähetetään verkossa majanrakennustoimistoon.

Lapset ovat idean takana

Majanrakennuskilpailun idea on peräisin lapsilta.

Nurmijärveläiset tytöt rakensivat majoja ja keksivät, että majanrakentamisesta olisi hyvä järjestää lapsille avoin kilpailu.

He kirjoittivat ideansa kirjeeseen, joka vietiin silloisen pääministerin, Matti Vanhasen, postilaatikkoon. Vanhaselta idea siirtyi varhaisnuorisojärjestöille toteutettavaksi.

Majanrakennuskilpailu järjestetään opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämishankkeena. Kilpailu järjestetään yhdessä seitsemän valtakunnallisen varhaisnuorisojärjestön kesken.

Kilpailuun osallistutaan sen verkkosivuilla www.majanrakennus.fi. Samasta osoitteesta löytyvät jo kilpailuun osallistuneet majat. (HäSa)

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic