Kanta-Häme

Vielä pääsee isänpäivälounaalle

Hämeenlinnalaisissa ravintoloissa tuntuu olevan pääasiallisesti hyvin tilaa sunnuntaina saapuville isänpäivälounastajille.

Rengon Tulinummi on kuitenkin poikkeus säännössä.

Yrittäjä Merja Itäluoma-Laitila kertoo, että viimeiset paikat isänpäivälounaalle menivät jo viime viikolla.

– Isänpäivänä meillä on kaksi kattausta, jotka ovat molemmat jo loppuunmyytyjä. Erityisesti isommat seurueet varaavat paikkansa useimmiten jo alkusyksystä, Itäluoma-Laitila kertoo.

Yrittäjän mukaan tilanne ei ole yllättävä, sillä se on sama joka vuosi.

– Meille isänpäivä on äitienpäivän lisäksi vuoden kiireisin päivä.

Varaukset tehdään viime tingassa

– Hyvin on vielä tilaa, sillä noin neljännes ravintolan kapasiteetista on vielä vapaana, kertoo Vanajanlinnan hotellipäällikkö András Pummer.

Vanajanlinnan ravintolalle tänä isänpäivänä tarjottava juhlalounasbuffet on kolmas. Ensimmäisenä vuonna varatut sata paikkaa täyttyivät hetkessä, joten asiakaspaikat päätettiin kaksinkertaistaa.

– Viikon sisällä olemme saaneet satakunta varausta, ja niitä tulee tasaisesti päivittäin.

Tawast Groupin Piparkakkutalossa työskentelevä Jaana Hirvonen kertoo, että heillä isänpäivälounas on erillinen menu, joka tarjoillaan lautasannoksina pöytään.

– Vielä on paikkoja jäljellä, sillä isänpäivänä varaukset tehdään yleensä vasta saman viikon aikana. Jos paikan haluaa kuitenkin varmistaa, pöytä kannattaa varata etukäteen, Hirvonen muistuttaa.

Isä saa sukkia

Huviretken ravintolapäällikkö Minna Hukari kertoo, ettei isänpäivän ruokalista poikkea normaalista sunnuntaista. Tähän mennessä yli puolet ravintolan pöydistä on kuitenkin varattu.

– Isänpäivä on yleensä vilkas päivä, ja kansalla on tapana liikkua samoihin aikoihin.

Kirstulan kartanon isäntä Tuomas Honkajuuri kertoo, että varauksia saisi olla enemmänkin.

Honkajuuri arvelee, että isää juhlitaan eri tavalla kuin äitiä.

– Isä taitaa saada niitä perinteisiä sukkia ja aamupalaa vuoteeseen, kun taas äiti viedään mielellään ravintolaan. Isänpäivälounas tuntuu houkuttavan erityisesti vanhempia ihmisiä, ei niinkään lapsiperheitä. (HäSa)

Päivän lehti

5.4.2020