Kanta-Häme

Vielä viitsii hikoilla

Vaikka ulkona paistaa vihdoinkin kevätaurinko kirkkaalta taivaalta, paukkuu Piukat Paikat & Kovat Kundit -kuntokeskuksessa rauta. Arttu Nyqvist ja Roni Rantanen päättivät käyttää hiihtolomaviikon hyväkseen ja keskittyä kunnon kohottamiseen.

– Tänä vuonna on tullut käytyä kolmesta neljään kertaa viikossa, aina kun koulupäivät eivät veny turhan pitkiksi, Rantanen kertoo.

Kuntokeskuksen kuntosaliohjaaja Esa Myllymaa vahvistaa, että vuodenvaihteessa on nähtävissä jonkinlainen piikki kävijämäärissä.

– Erityisesti kuntosaliohjauksia varataan enemmän, ja myös ryhmäliikuntatunneilla ja salilla käy enemmän porukkaa. Ei meillä silti vielä tukkoon asti ruuhkaa ole ollut.

Myllymaa ei ole huomannut, että suurempaa katoa asiakaskunnassa olisi käynyt, ainakaan vielä.

– Kyllä täällä uusista asiakkaista iso osa on vielä tallella.

Uuden vuoden lupaukset ovat pitäneet

Kuntoklubi Foreverin klubivastaava Heini Pitkänen kertoo ihmisten liikkuvan vuoden aikana kolmessa syklissä.

– Uudenvuodenlupaukset innoittavat urheilemaan alkuvuodesta, ennen kesää halutaan kesäkuntoon. Kesän jälkeen, kun huomataan että makkara ja olut on maistunut turhan hyvin, innostutaan jälleen, Pitkänen hymähtää.

Sitkeän käsityksen mukaan uudenvuodenlupaukset tiukasta treenivuodesta harvoin pitävät muutamaa viikkoa pidempään. Ainakin Foreverin jäsenmäärä kuitenkin nousi viime vuoden aikana, joten väkeä riitti myös kesälomien aikaan niin salille kuin ryhmäliikuntatunneillekin.

Tänä keväänä aloittelevien kuntoilijoiden suosimia ryhmäliikuntatunteja, kuten bodypumppia ja spinningia, on lisätty lukujärjestykseen maaliskuun loppuun saakka. Myös personal training -palvelun kysyntä on kasvanut.

– Vanhoista asiakkaista saattaa etenkin tuntua, että ruuhkaa on enemmän kuin tarpeeksi. Niitä kuntoilijoita on paljon, joiden into hiipuu alkuinnostuksen jälkeen, mutta toisaalta säännöllisesti liikkuvienkin määrä on kasvanut. Ehkä ihmiset ovat ymmärtäneet, että ainoa keino kunnon ylläpitämiseen on säännöllinen liikunta.

Lumet vievät treeni-innon mennessään

Parolan kuntoklubin yrittäjä Marko Enberg kertoo asiakkaita riittävän päivässä reilu satakunta. Hänkään ei ole havainnut innon vielä laantuneen.

– Tällä hetkellä on vielä puhtia, mutta kunhan lumet sulavat, auringonpaistetta riittää ja pihatyöt tulevat ajankohtaiseksi, se aina rauhoittaa myös treenitahtia, Enberg ennustaa.

Hämeenlinnassa kuntokeskus Piukkojen Paikkojen naisten puolella treenaava Heli Kuula kertoo huomanneensa salilla hieman hiljentyneen sitten tammikuun.

– Kyllä nyt on rauhallisempaa kuin vaikka kuukausi sitten. Käyn useimmiten päiväsaikaan, koska silloin on rauhallisempaa. Ei tarvitse jonotella ja selviytyy nopeasti itsekin jatkamaan päivää. (HäSa)

Päivän lehti

4.4.2020