Kanta-Häme

Vieläkään ei ole liian myöhäistä

Kesätyörekrytointien aktiivisin kausi on jo ohi, mutta töitä on edelleen tarjolla useilla toimialoilla. Hämeenlinnan seudulla on edelleen avoinna kesätyöpaikkoja muun muassa puutarhatyöntekijänä, siivoustöissä, lehdenjakajana, keittiötyöntekijänä sekä myyjän, vartijan ja lähihoitajan ammateissa.

Isoista työllistäjistä Osuuskauppa Hämeenmaan kesätyöhaku on vielä auki. Osuuskauppa Hämeenmaa palkkaa kesäksi noin 1000 tekijää, tosin luvussa on mukana Tutustu työelämään ja tienaa- ohjelmassa mukana olevat nuoret.

Osuuskaupan kesätyöpaikkoja on tarjolla muun muassa 40 S-Marketissa, 21 Sale- myymälässä ja 19 ABC- huoltoasemalla. Haussa on kassatyöntekijöiden lisäksi esimerkiksi kokkeja, tarjoilijoita ja kahvilatyöntekijöitä.

– Vielä ehtii hyvin hakea, mutta aikailla ei kannata, koska valintoja tehdään koko ajan, kertoo Osuuskauppa Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormisto.

Seudun muiden suurten työllistäjien, kuten Hämeenlinnan kaupungin, Keskon, Rautaruukin ja Konecranesin kesätyöpaikat on jo täytetty. Myös Hämeenlinnan seurakuntayhtymän kesätyöpaikat on täytetty. Seurakunnat palkkasivat kesätyöntekijöitä muun muassa hautausmaiden hoitoon.

Kaupungin kesätyöpaikkoihin oli tiukka seula. Kaupungilla oli tarjolla 69 kesätyöpaikkaa ja hakijoita niihin oli yli 1000. Lisäksi Seuturekryn kautta oli tarjolla noin 200 kesätyöpaikkaa, joita tavoitteli noin 500 hakijaa. Seuturekryssä on tosin käynnissä yksittäisiä kesätyöhakuja edelleen. Tällä hetkellä avoinna on seitsemän lähihoitajan paikkaa kesäksi.

– Kesätöitä on ollut haussa pitkin kevättä ja niitä saattaa edelleen tulla lisää, Seuturekryn rekrytointikoordinaattori Kati Autio sanoo.

Hämeenlinnan kaupunki tukee nuorten työllistymistä jakamalla 280 kesätyöseteliä. Kesätyöseteli on kaupungin maksama tuki työnantajalle, joka palkkaa kesätyöhön 16-24-vuotiaan nuoren.

Nuoren on itse etsittävä työpaikka, mutta seteli voi helpottaa työllistymistä. Työnantajalle myönnettävä tuki on 250 euroa. Työnantajana ei voi toimia kunta, perhe tai yksityinen henkilö.

Setelit tulivat jakoon helmikuussa ja tällä hetkellä niitä on mennyt 115, eli reippaasti yli puolet seteleistä on vielä jäljellä. Kaupungin palvelusihteeri Nina Lemström-Honkala uskoo silti, että setelit menevät kaupaksi. Viime vuonnakin työseteleiden jakaminen lähti hitaasti liikkeelle, mutta kesän kynnyksellä kaikki oli jaettu. Seteleitä voi noutaa kaikista Hämeenlinnan kaupungin palvelupisteistä. Niitä ei voi varata, vaan ne luovutetaan hakujärjestyksessä.

– Niiden kysyntä kiihtyy kesää kohti mennessä. Olemmekin miettineet, että ovatko ne liian aikaisin jaossa. Etenkin kohderyhmän nuorimmat eivät välttämättä ole vielä alkuvuodesta orientoituneet työnhakuun, Lemström-Honkala sanoo. HÄSA

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic