Kanta-Häme

Viemäriremontti villitsee autoilijoita Kaurialassa

Pauli Kallio on seurannut liikennettä kotikulmillaan Kaurialassa reilun viikon ajan ällistyneenä. Hevosmiehentie on ollut viemäritöiden takia osittain suljettuna, mutta tämä ei näytä autoilijoita juuri häiritsevän.

– Se on ihan käsittämätöntä ja aika röyhkeääkin toimintaa. Parolantien risteyksessä on kieltokyltit, mutta osa porukasta ajaa kerrostalojen hiekkakäytäviä pitkin pihojen läpi tänne Ravikadulle, kertoo Kallio.

Kallion mielestä erikoisjärjestelyt on merkitty asiallisesti ja selkeästi. Hän syyttää erityisesti ruuhka-aikojen villistä puikkelehtimisesta autoilijoiden välinpitämättömyyttä.

– Menevätkö jotkut autonomistajien työmaille heidän töitään häiritsemään? Täytyy olla harvinaisen tyhmä ihminen, jos ei hoksaa, että tiellä on kaivinkone poikittain, hän kärjistää.

HS-Vesi lisää sadevesiviemärien kapasiteettia kierrättämällä hulevesiverkostoa Hevosmiehentien ja Parolantien väliin jäävän pienen puiston kautta. Operaatio jatkuu vielä parisen viikkoa.

– Työt ovat hitaita tehdä kovan liikenteen ja asfaltoinnin takia. Tarkoitus on saada valmista ennen kuin pakkaset tulevat, kertoo HS-Veden verkostopäällikkö Leo Aspholm.

Pahimmat ruuhkat kärsitty

Hämeenlinnan kaupungin vastaavan mestarin Markus Lahtisen mukaan Kaurialan viemärityömaahan ei liity mitään erityisen pulmallista. Liikennejärjestelyt noudattavat normaaleja tilapäisratkaisuja.

– Jos ei havaitse ennakkomerkkejä, tietyömerkkejä, vilkkuja, välkkyjä ja heijastimia, täytyy olla sokea. Jos niitä ei noudata, se on kulkijan piittaamattomuutta. Poliiseiksi emme voi ruveta, sanoo Lahtinen.

Lahtinen ymmärtää, että autojonon hännille jämähtäminen ruuhka-aikana turhauttaa, mutta kaupunki ei voi myöskään tukkia kaikkia mahdollisia autonmentäviä väyliä.

Viemäriremontin suurin kaivanto joka tapauksessa jo tehty, ja liikenteen erityisjärjestelyjä aletaan purkaa heti kun se on mahdollista.

– Totta kai tällaiset poikkeukselliset kaistajärjestelyt yritetään pitää mahdollisimman lyhytaikaisina ja niitä muutetaan tilanteen mukaan, sanoo Lahtinen.

Pauli Kallio on huolissaan myös siitä, etteivät autoilijat noudata Kaurialassa nopeusrajoituksia. Pahimpina hurjasteluväylinä hän pitää Parolantietä, Hevosmiehentietä ja Ravikatua. Kaupunginosassa asuu paljon vanhoja ihmisiä, jotka eivät ylitä katuja yhtä nopsaan kuin tervejalkaiset.

– Monet rollaattori- ja keppi-ihmiset sanovat, etteivät uskalla oikein kadun yli mennä, kun ei voi luottaa suojateihin, sanoo Kallio. (HäSa)

Päivän lehti

30.3.2020