Kanta-Häme

Vieraiden paketeista omaan mallistoon

Hattulalainen Lauri Sippola kertoo viihtyneensä rakennustyömailla jo koulupoikana. Niinpä oli luontevaa, että kun määräaikainen työ erityisopettajana päättyi Hattulassa kymmenkunta vuotta sitten, hän palasi rakennusalalle.

Ensimmäiset vuodet TL Sippola Oy pystytti talotehtaiden paketteja, mutta samalla kypsyteltiin ajatusta omasta talomallistosta. Nyt mallistoja on kaksikin eli Trendi ja arkkitehti Lasse Lehtisen suunnittelema Arkki.

– Tämän kokoisilla firmoilla on harvoin omaa mallistoa, mutta me päädyimme siihen ratkaisuun. Halusimme irti raaásta aliurakoinnista, Lauri Sippola kertoo.

Hän sanoo, että tavoitteena on olla talotoimittaja muiden joukossa, mutta koko maan mittakaavaan ei pyritä. Päätoimialueena on Kanta-Häme, mutta näkyvyyttä on tuonut esimerkiksi Tampereen asuntomessuille rakennettu puutalo Pikku Puu.

– Paikallisuus on meidän valttimme ja se, että meillä on tutut pätevät ammattilaiset rakentamassa.

Verotus ei tue työllistämistä

Lauri Sippola on huolissaan valtion jo toteuttamien tai suunnittelemien veroratkaisujen vaikutuksista rakennusalaan.

– Valtion pitäisi miettiä ratkaisujaan työllisyyden näkökulmasta. Matalasuhdanteessa eletään työllistävien pienyritysten varassa, eikä työllistämisen edellytyksiä pitäisi heikentää veronkotuksilla, hän sanoo.

TL Sippola on perustettu vuonna 2003, ja Lauri Sippolan vaimo Tarja on ollut mukana alusta alkaen. Heidän poikansa Henri tuli yrityksen osakkaaksi viime vuonna. Heidät palkittiin Hattulan yrittäjäjuhlassa lauantaina Hattulan vuoden yrittäjinä.

Yrityksessä on Sippolat mukaan lukien 15 työntekijää ja sen liikevaihto on noin kaksi miljoonaa euroa.

Sippolat asuvat Poransaaressa. Yrityksen toimisto sijaitsee nykyisin kaupungin puolella Innoparkin tiloissa. (HäSa)

Päivän lehti

31.10.2020

Fingerpori

comic