Kanta-Häme

Vierasvenepaikkoja aletaan valvoa tosissaan

Kaupunki alkaa valvoa Vanajaveden vierasvenepaikkoja entistä tehokkaammin.

Paasikiventien rannassa oleva laituri tarjoaa paikat runsaalle kymmenelle Hämeenlinnaan pistäytyvälle venekunnalle. Hämeensaaren venesataman eteläpuolella on myös kylkikiinnityspaikkoja.

Muutama vuosi sitten kaupunki päätti, että vierasvenepaikoilla peritään yön yli säilytyksestä kahden tunnin pysäköintimaksu. Hinta on nykyisellään 3,20 euroa. Maksujen suorittamista ei kuitenkaan ole tähän mennessä juuri valvottu.

Paikkoja on käytetty esimerkiksi viime kesänä useaan otteeseen pitkäaikaiseen säilytykseen.

– Laituriin tulee veneitä, jotka ovat siellä viikkokausia tai jopa läpi koko kesän. Tämä ei vierasvenelaiturin tarkoitus suinkaan ole, vaan se on pistäytymislaituri, muistuttaa laitureidenkin ylläpitoa hoitava ulkoliikuntamestari Jukka Kuvaja Linnan Infra -liikelaitoksesta.

Tieto paikkojen väärinkäytöstä on tullut yleisöltä ja työntekijöiltä. Kuvajan mukaan valituksia ei ole kuitenkaan tullut siitä, ettei laituriin mahtuisi.

Yösäilytysmaksun suorittamista alkaa valvoa Linnan Infran katutilavalvonta, joka vastaa myös muun muassa katujen kaivutöiden valvonnasta.

Käytännössä valvonta koostuu todennäköisesti pistotarkastuksista ja valokuvaamisesta.

Maksun laiminlyönnistä on määrätty yhden yön maksuun nähden kymmenkertainen maksu. Tämä joudutaan todennäköisesti laskuttamaan, jos laiminlyöntejä tulee.

Vierasveneiden rantautumispaikkoihin asetetaan myös päivitetyt ohjeet.

Asiasta päätti kaupungin yhdyskuntalautakunta tiistaina.