Kanta-Häme

Vierumäellä raiskauksesta epäilty mies on saatu kiinni

Kuvituskuva.

Poliisi on saanut epäilyn tekijän kiinni keskiviikkoaamuna. Epäiltynä on noin 20 -vuotias mies, joka ei ole poliisin entuudestaan tuntema.

Tapahtuneesta uutisoitiin tiistaina laajasti monessa eri mediassa, ja epäilty oli nähnyt nämä uutiset. Uutisoinnin jälkeen epäilty halusi ilmoittautua poliisille, mutta ei kyennyt itse soittamaan.

Hän oli kertonut tapahtuneesta eräälle läheiselleen, joka epäillyn pyynnöstä soitti poliisille ja ilmoitti läheisensä poliisin etsimäksi ja raiskaukseen epäillyksi henkilöksi.

Koska epäilty tekijä on saatu selville, niin aiemmin pyydettyjä ilmoittautumisia aamuyöllä liikkuneilta miehiltä ei tarvitse enää lähettää.

Mikäli jollain on havaintoja Urheiluopistontien liikenneympyrän läheisyydessä sunnuntaina aamuyöllä 03-03:45 olleista noin 20 -vuotiaasta miehestä sekä noin 40 -vuotiaasta naisesta, niin havainnot heistä pyydetään ilmoittamaan poliisille numeroon 0295 437444.

Poliisi sai runsaasti vihjeitä sekä ilmoittautumisia alueella kyseiseen aikaan olleilta henkilöiltä. Poliisi haluaa välittää kiitoksensa näille kaikille poliisiin yhteyttä ottaneille henkilöille.

Tapahtuneen laaja mediajulkisuus oli keskeisessä asemassa epäillyn rikoksen pikaisessa selviämisessä ja erittäin poikkeuksellisessa selviämistavassa siten, että epäillyn läheinen epäillyn pyynnöstä tekee ilmiannon poliisille.

Poliisi jatkaa asian tutkimista raiskauksena ja aloittelee epäillyn sekä todistajien kuulusteluja.