Kanta-Häme

Viherkuohusta vuoden tilaviini

Vuoden 2014 tilaviiniksi on valittu Pihamaan Viinitilojen Viiniheila oy:n Viherkuohu, joka on kuivahko hiilihapotettu kuohuviini. Valinta tehtiin maanantaina 19. kerran järjestetyssä tilaviinikilpailussa Hämeen ammatti-instituutissa Lepaalla.

Viherkuohu sai korkeimmat ja ainoat kultamitalipisteet ja valittiin kilpailun suvereeniksi voittajaksi. Tuomariston mielestä tuote on ulkonäöltään vahvan viherherukkainen, huikean kirkas, tuoksultaan voimakas ja miellyttävä, hyvin lajityypillisesti hunajainen ja sitruunainen. Viherkuohussa tulevat erinomaisesti esille viherherukan parhaat ominaisuudet ja kuohuviini on hyvin tasapainoinen kokonaisuus.

Kilpailussa oli kaikkiaan kuusi sarjaa, joista korkeimmat pisteet saivat seuraavat viinitilojen tuotteet: 1) ruokaviinit: Pihamaan Viinitilat Viiniheila oy (Kalkkinen) Pihamaan Valkoinen (puolikuiva valkoherukkaviini), 2) seurusteluviinit: Mustila Viini oy (Elimäki) Koppelon Kujerrus (makea punaherukka, mustaherukka, mustikka, karpalo -sekoiteviini, 3) jälkiruokaviinit: Rönnvik oy (Laitikkala) Rönnvik makea Vertti -viherherukkaviini, 4) helmeilevät juomat: Pihamaan Viinitilat Viiniheila oy (Kalkkinen) Viherkuohu, 5) kuohuviinit (method classic): Temolan Viinitila (Puumala) Maijastiina (makea vadelmakuohuviini), 6) liköörit: Tammiluodon Viinitila oy (Parainen) Omenalikööri.

Kilpailuun osallistui yhdeksän tilaviiniyrittäjää yhteensä 52 eri tuotteella. Kilpailu järjestettiin yhteistyössä Suomen viiniyrittäjät ry:n kanssa. (HäSa)