Kanta-Häme

Viidestä rehtorista lähtee kolme

Kolme virkarehtoria on irtisanoutunut kevään aikana Janakkalassa. Turengin koulun rehtorille Elisa Annalalle on myönnetty ero toukokuun alusta lähtien. Tervakosken yhteiskoulun rehtori Jari Hildén ja Janakkalan lukion rehtori Sinikka Luomi eroavat elokuun alussa.

– Ei tämä ole ihan arkipäivää. Kyse on yhteensattumien summasta, mutta syyt eroamisiin ovat aika luonnollisia, sanoo Janakkalan sivistystoimenjohtaja Jouni Wilpola.

Lähemmäksi kotia

Kyse on Wilpolan mukaan siitä, että rehtorit ovat saaneet houkuttelevampia työpaikkoja lähempää kotoa.

– Usein käy niin, että kun tullaan valituksi virkaan, ei muutetakaan paikkakuntaa, vaan kuljetaan pitkän matkan takaa. Se sitten poikii tällaisia ratkaisuja.

Onko hankalaa, että kunta joutuu hakemaan samanaikaisesti kolmea rehtoria?

– Meillä on yhteensä viisi virkarehtoria, eli rehtoritiimi uudistuu täysin.

– Rekrytointi on toisaalta aina riski, kun ei tiedä, kuinka hyviä hakijoita on liikkeellä. Mutta optimistisesti ajatellen se voi olla mahdollisuuskin.

– Tiistaina laitamme verkot veteen. Pidetään paukkuja, että saamme hyviä hakijoita. Tiedän, että virkoihin on kiinnostusta. Toivottavasti saadaan hakijoita, joilla on kokemusta rehtorin työstä.

Koulutuslautakunta päättää rehtorien virkojen aukijulistamisesta tiistaina. Lautakunta valitsee uudet rehtorit 17. kesäkuuta. (HäSa)