Kanta-Häme

Viikonloppuna pärisee

Kaksisataa talkoolaista painaa taas pitkää päivää, jotta viikonloppuna yleisö saa nauttia näyttävistä autoista ja letkeästä meiningistä. Linnacruising pärähtää käyntiin jo perjantaina ja jatkuu aina lauantain ja sunnuntain väliseen yöhön saakka.

– Tänä vuonna on panostettu avajaisklubiin ja lauantain iltajuhlaan Aulangon areenalla, sanoo tiedottaja Laura Majaniemi.

Käytännössä se tarkoittaa sitä, että väkeä mahtuu bileisiin vaikka yli tuhat molempina iltoina.

Monille on tullut perinteeksi seurata Linnacruisingin pari tuntia kestävää autoletkaa Hämeenlinnan kaduilla. Majaniemi kannustaa tulemaan mukaan myös itse tapahtumaan ja iltajuhliin.

– Ajoneuvoharrastus ja rokki yhdistävät monenlaisia ihmisiä. Nämä eivät ole sisäpiiribileet.

Majaniemen mukaan yhteistyö Aulangon kylpylähotellin kanssa on sujunut hienosti. Hän on myös tyytyväinen, että Lehdon liikenne ja Vekka liikenne lähtivät mukaan.

– Bussikuljetusta on molempina iltoina Aulangolle ja takaisin keskustaan.

Bussit lähtevät linja-autoasemalta ja palaavat torille.

– AC/DC:n konsertin aikana bussikuljetukset toimivat hienosti. Nyt jatkoille pääsee kätevästi ja kuka vain voi tulla katsomaan meininkiä, sanoo kylpylä- ja ravintolapäällikkö Jari Rantanen.

Viime vuonna tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa Ahveniston moottoriradalla. Se oli niin hyvä kokemus, että perinne jatkuu. Sielläkin on järjestetty ratabussi kuljettamaan väkeä koko radan alueella.

– Suolenkin perimmäisessä mutkassakin on autoja näytillä. Viime vuonna huomasimme, että kävely sinne ja takaisin voi olla joillekin kynnyskysymys. Nyt sinne pääsee ratabussilla.

Majaniemen mukaan Linnacruising on kasvattanut joka vuosi kävijämääräänsä ja laajentunut.

– Odotukset ovat korkealla. HÄSA

Päivän lehti

7.4.2020