Kanta-Häme

Viime hetken ideoita isänpäivään

Isänpäivän tapahtumia Hämeenlinnassa ja ympäristössä:

Crossfit Ilves (Pietiläntie 15) järjestää toiminnallisen liikunnan tutustumistreenin kello 15–16. Isät voivat tuoda mukanaan myös perheensä.

Naiskuoro Havinan isänpäiväkonsertti järjestetään Palokunnantalolla (Palokunnankatu 18) kello 18. Ohjelmistossa on isien ja isänmielisten vanhoja ja uusia toivekappaleita.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta järjestää isänpäivälounaan, jonka tuotto lahjoitetaan Suomen lähetysseuralle ja käytetään tukemaan seurakunnan lähettien työtä muun muassa Senegalissa ja Nepalissa. Isänpäivälounas järjestetään keskusseurakuntatalolla (Rauhankatu 14). kello 11.30.

Riihimäen taidemuseossa (Temppelikatu 8) isät ja isoisät pääsevät sunnuntaina maksutta tutustumaan näyttelyihin. Tarjolla on myös isänpäiväkahvit. Lapsilla on päivän aikana mahdollisuus askarrella isänpäiväkortteja lasten työpajahuoneessa Taideapajassa. Taidemuseossa avautui syksyllä näyttely Inari Krohn – lähellä ja kaukana. Esillä on Krohnin öljy- ja akvarellimaalauksia sekä grafiikkaa, yhteensä noin sata teosta. Esillä on myös Helene Schjerfbeckin arvokkaita teoksia museon Tatjana ja Pentti Wähäjärven kokoelmasta.

Partiolippukunta Jaakon Samoojat järjestää isänpäivälounaan Rengon seurakuntatalossa (Hinkaloistentie 1) kello 12. Tuotto käytetään Islannin partiomatkaan keväällä 2017.

Hämeen Reserviläissoittokunta esiintyy museo Militarisassa kello 16–18 (Vanhankaupunginkatu 19). Sota-ajan lauluja -konsertin solistina on Erkki Liikanen.  Riihimäellä toimivan Reserviläissoittokunnan kapellimestarina on Timo Tuunainen ja soittajisto on Kanta-Hämeen, Pirkanmaan sekä Pohjoisen Uudenmaan alueelta. Konserttilipun hinnalla pääsee myös Militarian näyttelyihin.

Hämeen luontokeskuksessa (Härkätie 818, Tammela) vietetään kello 10–16 Karhu nukkuu -tapahtuma, joka johdattelee isät ja lapset karhuteeman äärelle. Ohjelmassa on karhuaiheinen visailu ja auditoriossa esitetään Rajaseutumme suurpedot -lyhyelokuvaa. Keskuksen lähiympäristössä on karhuaiheinen aarrerata. Isänpäivän jälkeen Luontokeskus jää talvilevolle helmikuuhun asti. HäSa

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic