Kanta-Häme

Viinitila avaa pienen ruokakaupan

Lepaalla Hämeen ammatti-instituutin viinitilan yhteydessä toimiva viini- ja puutarhamyymälä avaa tänä vuonna ovensa poikkeuksellisen aikaisin, eli ensi tiistaina.

Samalla valikoima laajenee, sillä aiemmin nimensä mukaisesti viinitilan ja puutarhan tuotteisiin keskittynyt myymälä avaa pienen ruokakaupan.

– Tässä osui oikeastaan kaksi asiaa yhteen, kertovat myymälän toiminnasta vastaava Hamin lehtori Pirjo Koskinen sekä viinitilan tuotantoassistentti Eva Palotie.

Myymälässä suunniteltiin viime vuoden puolella valikoiman laajentamista pienpanimo-oluiden myyntiin. Luvan saaminen edellyttää sitä, että myynnissä on myös elintarvikkeita.

– Sitten tuli tieto, että paikallinen kyläkauppa eli Pikku-Akka joutuu lopettamaan toimintansa. Yritämme korvata sen menetystä niin, ettei jokaista maitopurkkia tarvitse lähteä ostamaan kauempaa, Koskinen kertoo.

Uuden myymälän yhteydessä paino on sanalla pieni, sillä ainakin aluksi valikoima on melko rajallinen. Eva Palotie sanoo, että asiakkaiden toiveita on tarkoitus kuunnella, mutta liikkeelle lähdetään varovasti.

– Menekkiä on alussa erittäin vaikea arvioida, ja siksi yritämme välttää hävikkiä, hän sanoo.

Alkuvaiheessa myymälä on avoinna viitenä päivänä viikossa eli tiistaista lauantaihin. Viimeistään vappuna siirrytään kesän aukioloaikoihin, eli myymälä on avoinna joka päivä. Tarkoitus on myös, että jatkossa toimintaa on ympäri vuoden, eli talvitauosta luovutaan.

– Myymälä on viinitilan kannalta ollut tähänkin asti erittäin tärkeä, sillä suurin osa tuotteistamme myydään tässä, Eva Palotie kertoo.

Viinimyymälän ja kahvilan yhteydessä on aiemminkin myyty lähialueen tuotteita.

Nyt valikoima laajenee niin, että tarjolla on peruselintarvikkeita, kuten maitoa, leipää, munia, jauhoja ja ryynejä. Yhteistyöstä on sovittu muun muassa Sokerileipuri Suomisen, Katinalan lihakaupan ja Jokioisten leivän kanssa.

– Tyrvännössä on paljon kesäasukkaita. Tarkoitus on palvella heitä ja muita lähialueen asukkaita sekä opiskelijoita ja matkailijaryhmiä, Pirjo Koskinen sanoo.

– Maito, makkara, olut, virvoitusjuomat ja jäätelö, Eva Palotie listaa kesän suosikkituotteita, joita on tarkoitus pitää hyllyssä.

Sen sijaan tuoretta lihaa ei myyntiin tule ainakaan alkuvaiheessa.

Pirjo Koskinen toivoo, että ruokapuoti lisäisi kävijämäärää ja toisi matkailijoita Lepaalle myös talvella. HÄSA

AvajaisetLepaan viini- ja puutarhamyymälä sekä pieni ruokakauppa (Viinitilantie 10, Lepaa) avaavat ovensa tiistaina 21.3. kello 13. Avoinna aluksi ti-pe kello 10-17 ja la kello 9-15. Toukokuun alusta alkaen päivittäin kello 9-19.

Päivän lehti

4.6.2020