Kanta-Häme

Viipurintien liikennevalot eivät ehdikään koulujen alkuun

Viipurintien ja Paavo Cajanderin kadun vilkkaan risteyksen täysremontin piti valmistua koulujen alkuun mennessä, mutta niin vain työt pääsivät venähtämään suunniteltua pitemmiksi.

Maanantaina koulujen alkaessa liikenne soljuu Viipurintien sillalla jo kaikilla neljällä ajokaistalla, mutta Paavo Cajanderin kadun risteyksen liikennevalot eivät ole vielä käytössä.

– Valojen käyttöönottotestaus tehdään tiistaina ja jos kaikki menee kuten pitää, niin keskiviikkona risteys on taas valo-ohjattu, rakennuspäällikkö Jari Tähtinen Hämeenlinnan kaupungilta kertoo.

Tähtinen toivookin, että rautatieaseman suunnasta Hätilään haluavat ajaisivat toistaiseksi Hämeentien ja Viipurintien liikennevaloristeyksen kautta.

– Ilman liikennevaloja Cajanderin kadun kautta yrittäminen on kuin hakkaisi päätään seinään, Tähtinen kuvailee.

Ensi viikolle jää myös ajoratamerkintöjen tekeminen. Viimeiset asfaltointityöt tapahtuvat seuraavana viikonloppuna 16.-17. elokuuta.

Kadun alla oli talo

Yhtenä syynä töiden viivästymiselle oli kadun alta yllättäen vastaan tullut talo. Aivan kokonaista rakennusta kaivajat eivät löytäneet, mutta vanha kivijalkakin riitti hidastamaan töitä useilla päivillä.

Toinen yllätys oli kadun alla sijaitsevan betonisen sähkö- ja puhelinkaapelikaivon vaatima työmäärä. Kaivon betonisen anturan ja seinien valamiseen kului aikaa suunniteltua enemmän – kannesta puhumattakaan.

– Siihen piti tehdä niin jumalattoman iso kansi ison liikennemäärän takia. Kannen pitää kestää 60 tonnin paino, joten paksuutta tuli 50 senttiä, Jari Tähtinen kertoo. (HäSa)

Menot