Kanta-Häme

Viipurintien sillan korjaus on loppusuoralla

Viipurintien sillalla saatetaan ottaa kaikki suljetut autokaistat ja pyörätiet käyttöön jo huomenna keskiviikkona.

Marraskuun alussa sillalla tapahtunut vesijohtorikko aiheutti niin paljon vahinkoja, että niiden korjaaminen on kestänyt jo kolmatta viikkoa.

Silta on keskustassa ainoa reitti radan yli Hätilään ja remontin aikana on toinen kevyen liikenteen väylistä ja yksi ajokaistoista ollut poissa käytöstä. Tämä on aiheuttanut päänvaivaa etenkin jalankulkijoille ja pyöräilijöille.

– Jos mitään isompia yllätyksiä ei enää löydy, päästään suljettuja kohtia asfaltoimaan keskiviikkona ja liikenne päästetään kulkemaan heti asfaltin jäähdyttyä, Linnan infran katukunnossapitomestari Aleksi Koivuniemi lupaa.

Tulva kaivoi ison onkalon

Vesijohtorikko aiheutti tulvan, joka vei mukanaan sillan alla ja sivulla olevia maavalleja. Aluksi vahinkoja pidettiin vähäisinä, mutta tarkemmassa tutkimuksessa sillan alta löytyikin iso aukko..

– Paineella syöksynyt vesi söi maaperää sillan tukirakenteiden alla olevasta penkasta. Siellä oli 3-4 metriä pitkä onkalo, jota on jouduttu täyttämään käsipelillä lapioilla, koska koneilla sinne ei mahdu, Aleksi Koivuniemi kertoo.

Koska veden kalvama onkalo havaittiin ajoissa, ei siitä ehtinyt koitua vaaraa koko sillan kestävyydelle. Pohjoisen puoleinen kevyen liikenteen väylä ja pohjoisin ajokaista on kuitenkin pidetty suljettuina varmuuden vuoksi.

– Siksi tässä on hieman kestänytkin, sillä sillan rakennetutkimus vei aikansa. On kuitenkin parempi tutkia huolella ja pelata varman päälle isolla varmuuskertoimella, kuin ottaa riskejä, Koivuniemi toteaa.

Hänen mukaansa itse silta on hyvässä kunnossa ja se lepää paalujensa varassa kuten pitääkin. (HäSa)

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic