Kanta-Häme

Viipurintien siltaa korjataan miljoonalla, Hopeaseppien silta saa vielä odottaa vuoroaan

Viipurintien sillan kostuneet ja suolan vaurioittamat pinnat korjataan jo ensi kesänä. Hämeenlinnan yhdyskuntalautakunnan investointiohjelmassa korjauksiin on varauduttu miljoonalla eurolla, mutta aikataulua ei ole lyöty vielä lukkoon.

Hämeenlinnan kaupungin kunnallistekniikan suunnittelija Esa Ränkmanin mukaan sillan korjaussuunnitelma tehdään vielä loppuvuonna.

– Silta on remontoitava, sillä se on huonossa kunnossa. Sillan ongelma on se, että se on rakennettu osissa ainakin kolmeen otteeseen. Sillan päissä on holvisillat, jotka ovat puoleksi tiiltä ja puoleksi betonia, Ränkman sanoo.

Huonoimmassa kunnossa on sillan kansilaatan yläpinta, joka on rapautunut. Päällysrakenteelle ovat tehneet eniten tuhojaan kosteus ja suola. Sillan asvaltti on paikoin kupruillut ja elänyt, kun siltä on puuttunut riittävä tuuletus. Sillan alusrakenne on sen sijaan hyvässä kunnossa.

– Eristeet ovat kulkeneet tiensä päähän. Sillan kannen yläpinta täytyy piikata auki ja pinta kunnostaa.

2010-luvusta on tulossa Hämeenlinnassa siltaremonttien vuosikymmen. Ensiksi korjattiin kaksi moottoritien ylittävää siltaa sekä rautatiesilta. Nyt remonttia tarvitsevat enää Viipurintien vesistösilta ja Hopeaseppien silta Paasikiventiellä.

Tilaajajohtaja Päivi Saloranta korostaa, että esimerkiksi Lukiokadun silta on hyvässä kunnossa.

– Sillat kuuluvat Hämeenlinnaan ja niiden kuntoa on pidettävä koko ajan silmällä, Saloranta sanoo.

Kun Viipurintien silta saadaan valmiiksi, on vuorossa Hopeaseppien silta. Sillalle on tehty jo erikoistarkastus ja korjaussuunnitelma. Siltaremonteista johtuvat liikennejärjestelyt ovat oma lukunsa. Ränkman ei usko, että siltojen liikennettä voidaan katkaista. HäSa

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic