Kanta-Häme

Viisikymmentä parturi-kampaamo-lahjakorttia vähävaraisille

Kun rahatilanne on oikeasti tiukka tai mieli masentunut, ei ensimmäisenä tule mieleen panostaa ulkonäköön, kuten hiuksiin. Näitä ihmisiä kauneusalan yrittäjä, hämeenlinnalainen Dalia Häggman haluaa auttaa lahjoittamalla 50 parturi-kampaamolahjakorttia jaettavaksi Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kautta.
 
– Haluan tuoda hyvää mieltä omalla ammattitaidolla ja osaamisella vähävaraisille. Keväällä, kun pipokausi menee ohi ja luonnonvalo lisääntyy, monet myös masentuvat. Ajattelin, että silloinhan ihminen tarvitsee vähän piristystä.
 
– Tiedän, ettei tällä maailmaa pelasteta, mutta tuomalla hetkeksi hyvän mielen jollekin saan itsekin tuplasti hyvän mielen, Häggman perustelee hyväntekeväisyystempaustaan.
 
Kevään hän on valinnut tempauksen ajankohdaksi myös siksi, että esimerkiksi joulun aikaan yksi jos toinenkin taho on juuri silloin lahjoitustensa kanssa liikkeellä.
 
Oikea kohde löytyi
Häggman kertoo ensin ottaneensa yhteyttä hyväntekeväisyysyhteistyön merkeissä eläinsuojeluyhdistykseen ja omaishoitajiin, mutta niistä ei koskaan palattu asiaan.
 
Sen jälkeen Häggman pohti pitkään oikeaa kohdetta, kunnes asiakassuhteen kautta esille tuli seurakunnan diakoniatyö.
 
– Siellä oltiin aika ihmeissään ja sanottiin, etteivät he ole koskaan saaneet tällaista määrää lahjakortteja, Häggman hymyilee.
 
– Heidän kauttaan löytyvät ne ihmiset, jotka niitä oikeasti tarvitsevat.
 
Diakoniatyö voi jakaa useampia lahjakortteja myös samaan perheeseen.
 
Ammattilaisten käsissä
Yrittäjä Dalia Häggman haluaa painottaa, ettei hän teetä töitä harjoittelijoilla, vaan pesun, leikkauksen ja kampauksen tekevät ammattilaiset, myös hän itse.
 
Lahjoituksen arvo on noin parituhatta euroa.
 
– Kun ei ole rahallisesti varaa auttaa, autan siksi omalla työlläni.
 
Lahjakorteilla on vuoden voimassaoloaika senkin takia, että vapaaehtoistyöt ehditään parturi-kampaamossa hoitaa niiden jakautuessa pitkin vuotta.
 
Häggman on harjoittanut hyväntekeväisyyttä aiemminkin. Pari vuotta sitten hän lahjoitti 600 purkkia ruokaa Kissakoti Kattilaan. Kauneustuotteita hän on lahjoittanut Hämeenlinnan voimisteluseuralle sekä antanut lukuisia muitakin pienempiä lahjoituksia. Seuraavakin hyväntekeväisyystempaus on jo mientintämyssyssä, mutta siitä hän ei vielä paljasta sen enempää.
 
Haaste muillekin
Häggman haluaa laittaa hyvä kiertämään.
 
Hän haastaa Facebookissa myös kaikki Suomen parturi-kampaamot vastaavanlaiseen lahjakorttitempaukseen.
 
– Vaikka lähtisi edes yhdellä lahjakortilla mukaan. Kyllä jokaisella on sen verran varaa ja aikaa auttaa toisia. Jos elämä pyörii koko ajan vain oman navan ympärillä eikä pysähdy hetkeksi miettimään, ei tiedä, mitä muille ihmisille kuuluu. (HäSa)