Kanta-Häme

Vikeltäjät vihkivät maneesin käyttöön

Aulangon ratsastuskoulun uusi maneesi avattiin virallisesti sunnuntaina.

Lähes 700 000 euroa maksanut maneesi yli kaksinkertaisti ratsastamiseen sopivat sisätilat Aulangonniemessä. Uudessa maneesissa on ratsastukseen tilaa noin 1600 neliömetriä, minkä lisäksi sen yhteydessä on lämmitetyt tallitilat 14 hevoselle.

Avajaisissa puhunut apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo uskoi maneesin lisäävän entisestään Aulangon tunnettuutta.

– Täällä on nyt varmasti yksi Suomen parhaita ratsastuspaikkoja, joka nostaa Aulangon matkailuarvoa, Isosuo totesi.

Hämeenlinnan kaupungin linjauksena on pitkään ollut kehittää Aulangosta kaupungin turismin lippulaiva. Kaupunki osti kymmenisen vuotta sitten alueen, johon on nyt rakennettu maneesin lisäksi Aulangon kylpylä ja lomahuoneistoja. Isosuo puolusti avajaispuheessaan aikanaan kritiikkiäkin herättänyttä kauppaa ja kehui ratsastuskoulun yrittäjää Salla Varentia.

– Halusimme, että Aulangon alue säilyy arvoisessaan käytössä. Nyt olemme saaneet hevostoiminnan yrittäjäksi henkilön, joka osaa ja haluaa kehittää toimintaa alueella, Isosuo sanoi.

Valmennusklinikoita ja lomavieraita

Salla Varentin mukaan yritys on uskaltanut investoida toiminnan kehittämiseen, koska kaupunki teki sen kanssa vuonna 2010 vuokrasopimuksen 30 vuoden ajaksi. Uusi maneesi on jo nyt houkutellut ratsastuskoulun ja Aulangon hotellin ja kylpylän palveluita hyödyntäviä asiakkaita.

– Olemme aloittaneet valmennussarjan, joka kerää väkeä ympäri Suomea. Viime viikonloppuna meillä vieraili kaksi australialaista valmentajaa, joita saapui seuraamaan noin 90 henkilöä. Lisäksi odotamme, että loma-aikoina hotelliin majoittuu meille hevosensa tuovia ja tänne harjoittelemaan tulevaa väkeä.

Aulangon ratsastuskoulun omilla hevosilla on noin 200 viikoittaista käyttäjää, lisäksi koulun tiloissa on vuokralla 30 yksityisomistuksessa olevaa hevosta, joita käyttävät niiden omistaja ja vuokralaiset. (HäSa)