Kanta-Häme

Vikmaninlahden Cable Wakeboard -keskus tavoittelee 2 000 kävijää

Toukokuussa Vikmaninlahdelle Vanajavedelle avautuvan uuden Cable Wakeboard -keskuksen taustalla on hyvinkääläinen avopari Teemu Jokiniemi, 39, ja Jaana Strandman, 35.

– Innostuimme lajista 2010 Thaimaassa. Molemmilla on lumilautailutaustaa, Jokiniemi kertoo.

Strandman omistaa South Beach Wake oy:stä 51 prosenttia ja toimitusjohtaja Jokiniemi loput. Molemmat työskentelevät Fazer Makeisilla: Jokiniemi tuotannon suunnittelussa ja Strandman vientitoimitusten parissa.

– Kiitos kuuluu työnantajalle, että se on mahdollistanut siirtymisemme ensi kesän ajaksi yrittäjiksi toukokuusta elokuun loppuun. Tavoittelemme ensimmäiselle kesälle kaikkiaan 2 000 kävijää, Jokiniemi sanoo.

Avopari pyörittää toimintaa kaksin.

Matkailuvaltin ainekset

Hämeenlinnan kaupunginhallitus hyväksyi tiistaina käyttöoikeuden antamisen maapohjaan ja vesialueeseen kahden vuoden määräajaksi ajalle 15.5.2014–14.5.2016 sekä kolmen vuoden optiomahdollisuuden toiminta-ajalle 1.5.–30.9. Korvausta kaupunki perii alueen käytöstä 400 euroa kuukaudessa.

Teemu Jokiniemi kiittelee kaupunkia lämpimästä vastaanotosta idealle. Pahaa sanottavaa hankkeesta ei ole Kehittämiskeskus oy Hämeen yrityspalvelujohtaja Ari Räsäselläkään.

– Uskomme vahvasti, että onnistuessaan tämä on matkailuvaltti. Kokonaisia perheitä voisi tulla pelkästään tämän takia viettämään aikaa Hämeenlinnaan, koska tekemistä löytyy koko katraalle.

Tämän kokoluokan keskuksia oli viime kesänä Suomessa vain Helsingissä ja Ikaalisten kylpylän yhteydessä.

Loistava sijainti

Niin Räsänen kuin Jokiniemikin hehkuttavat keskuksen sijaintia.

– Vikmaninlahti on paraatipaikalla moottoritien varrella, Räsänen sanoo.

– Ehdottoman positiivista on, että moottoritieltä on lahdelle suora näkyvyys, jolloin ihmiset näkevät, mitä touhu on. Sinne on myös lyhyt matka kävellä bussi- ja rautatieasemilta, ja palveluitakin on lähellä. Hieno paikka! Jokiniemi innostuu.

Hän uskoo, että aktiiviharrastajia tulee pitkienkin matkojen päästä.

Toimitusjohtaja Teemu Jokiniemi kertoo, että keskuksen aloittamiskustannukset jäävät alle 100 000 euron. Noin puolet on omaa rahoitusta, ja loppu on rahoitettu Finnveran lainalla.

– Mikään varsinainen kultakaivos tämä ei tule olemaan, mutta kun saamme lisää harrastajia, sekin puoli paranee.

Jokiniemi tietää, että toiminta on pitkälti säiden armoilla.

– Jonkin verran pelottaa. Ennusmerkkien mukaan tulossa on hyvä ja lämmin kesä.

Lajin turvallisuuden yrittäjät pyrkivät takaamaan pakollisilla kypärillä ja kelluntaliiveillä. Asiakkaat joutuvat kuitenkin allekirjoittaman vastuuvapautuslomakkeen, vaikka yrittäjillä vakuutus onkin. Yrittäjät tekevät myös viranomaisille turvallisuusselvityksen miten toimia hätätapauksissa.

– Tärkein turvaohje on, että narusta voi päästää irti milloin vain, Jokiniemi muistuttaa. (HäSa)

 

 

 

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic