Kanta-Häme

Viljanen valittiin SEO:n johtajaksi

Hattulan kunnanvaltuuston varapuheenjohtaja, asianajaja Arto Viljanen (kok.) on valittu Suomalaisen Energiaosuuskunnan SEO:n toimitusjohtajaksi.

Viljanen, 52, kertoo jo tietoisesti pikkuhiljaa vähentäneensä luottamustehtäviään. Hän kuitenkin jatkaa nykyisissä tehtävissään kuluvan valtuustokauden loppuun asti.

– On epätodennäköistä, että myöhemmin jatkan luottamustehtävissä. Yritys on niin iso, että sitä ei voi hoitaa vasemmalla kädellä.

SEO:n liikevaihto on noin 130 miljoonaa euroa. Ketjuun kuuluu noin 200 erilaista polttoaineen jakeluasemaa.

Arto Viljanen on koulutukseltaan lakimies ja hänellä on oma asianajotoimisto. SEO:n toimitusjohtajaksi hänet johtaa pitkäaikainen yhteistyö yrityksen kanssa.

– Olen lainopillisena neuvonantajana toiminut tiiviissä yhteistyössä SEO:n kanssa.

Viljanen kertoo ajavansa pikku hiljaa asianajotoimistonsa toiminnan alas. Hän ottaa vähitellen SEO:n johtajuuden nykyiseltä toimitusjohtajalta Hannu Laitiselta, joka jää eläkkeelle ensi kesänä.

– Olen hattulalainen ja varmasti pysynkin hattulalaisena. Minun ei ole tarkoitus muuttaa Lahteen. Työmatkani pitenee vain yhdellä kilometrillä.

SEO:n pääkonttori on Lahdessa, jossa Viljanen on pitänyt myös asianajotoimistoaan.

Arto Viljasen edesmennyt isä Matti Viljanen (kok.) toimi kansanedustajana vuosina 1979–91. Entinen kansanedustaja Ilkka Viljanen (kok.) ei sen sijaan ole sukua Arto Viljaselle.

Matti Viljanen tunnettiin Kuusysin perustajana ja kunniapuheenjohtajana. Arto Viljanen tunnetaan toiminnastaan FC Hämeenlinna -jalkapalloseurassa.

– Jalkapallo on tullut veren perintönä. häsa

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic