Kanta-Häme

Villisika haluaa ahmia asiakkaan koko illaksi

Entisen London Pubin tanssilattiaa peittää sankka rakennuspöly. Maalipurkkeja ja rakennustarvikkeita lojuu ympäriinsä, ja muutama seinä on kaadettu.

– Ei tämä ole vielä edes paha, vakuuttaa Restamaxin myynti- ja markkinointipäällikkö Perttu Pesonen.

Uuden ravintola Villisian on määrä avata ovensa perjantaina, ja Villisika tulee yhdistämään Tawastia Bankin ja London Pubin tilat saman oven taakse. Käytännössä ruokaravintola palvelee illalla yhteentoista saakka, jonka jälkeen Villisika muuttuu yökerhoksi.

– Meillä oli alkuun aika vähän tietoa Hämeenlinnan markkinoista, ja kuviomme oli hieman sekava. Kun on hallussa näin hyvä liiketila kävelykadun varrelta, niin miksi ihmeessä meillä menisi yksi osio kiinni? Pesonen toteaa

Ruokatarjoilun merkitys kasvaa

Suomen suurin ravintolaketju Restamax tuli Hämeenlinnan markkinoille muutama vuosi sitten. Kokemus on karttunut samalla, kun ravintolakenttä on ympärillä muuttunut. UP avattiin taannoin muutaman sadan metrin päähän, ja Sedu Koskinen hamuaa paraikaa Skogsterin taloa itselleen.

Restamax yrittääkin nyt parantaa jalansijaansa korostamalla ruokaravintolan merkitystä.

– Kyllähän Hämeenlinnassa kilpailu on kovaa, ja ravintolakulttuuri on muuttunut 2000-luvulla. Baareissa kulutetaan entistä vähemmän alkoholia, mutta ulkona syödään koko ajan enemmän, Pesonen toteaa.

Keinona oli muokata Tawastia Bankin fine dining -ympäristö entistä maanläheisemmäksi, ja ravintolaketju otti mallia Tampereen Verkatehtaankadulla jo toimivasta Villisika-ravintolasta.

– Keittiö on rakennettu suomalais-saksalaiseksi. Iltaa voisi kuvailla after ski -meiningiksi, keskellä kesääkin.

Henkilökunta säilyy

Lähes kaikki London Pubin ja Tawastia Bankin 15 työntekijästä jatkavat uudessa Villisiassa. Ravintolapäällikkönä aloittaa tamperelaisen Puuma-yökerhon ravintolapäällikkö Mikko Hammar.

Uutta ravintolaa yritetään saada houkuttelevaksi pitämällä lippuhintoja matalalla ja päästämällä paikallisia yhtyeitä esiintymään.

– Tavoitteena on tietysti saada tupa täyteen. Meillä on luvat aamuneljään asti joka päivälle, mutta siitä, olemmeko joka päivä neljään auki, päättävät hämeenlinnalaiset, Hammar toteaa.

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic