Kanta-Häme

Villisika muuttui brittipubiksi

Viime keväänä entisen Tawast Bankin tiloissa vietettiin ravintola Villisian avajaisia.

Nyt samaisessa liiketilassa avaa brittipubi Vanha Pankki, joka luottaa rouheaan pubiruokaan sekä mutkattomaan tunnelmaan.

– Tarkoitus on palata ikäänkuin juurille, Tawast Bankin perintöä kunnioittaen ja koko ravintolan konseptia selkiyttäen, kertoo Restamaxin linjajohtaja Tero Lahtinen.

Vanhan Pankin terassi tulee olemaan myös uudessa konseptissa keskeinen osa imagoa.

– Sisätilat on sisustettu yhtenäisesti ja pubihenkisesti. Tarkoituksena on luoda rentoa pubitunnelmaa keskustaan, kertoo Lahtinen. Hän on työskennellyt Restamaxin tytäryhtiö Rengasravintoloilla parinkymmenen vuoden ajan. Yritys on erikoistunut baari- ja pubitoimintaan.

Vanhan Pankin ruokalistalta löytyykin perinteistä pubiruokaa, kuten burgereita, siipiä ja etanoita. Jatkossa ravintolan olisi tarkoitus panostaa myös karaokeen sekä livemusiikkiin.

Vanhan Pankin edeltäjä Villisika ei viihtynyt paikalla kuin vuoden päivät.

Lahtinen ei halua arvailla, miksi ravintola ei menestynyt odotetulla tavalla, mutta uskoo, että Vanhan Pankin kaltaiselle paikalle on Hämeenlinnan keskustassa tilausta.

– Villisika on mennyttä aikaa. Nyt kokeillaan jotain ihan muuta.

Villisian aikana ravintolapäällikkö ehti vaihtua ainakin kahdesti. Ravintolan keittiömestari Auvo Pyykkönen siirtyi puolestaan Turengin Asemalle viime vuoden lokakuussa.

Ravintola Popinon oli niin ikään tarkoitus avata kesäravintolansa ovet tänään Tomaatteja, tomaatteja -festivaalin avajaispäiväksi.

– Avaaminen ei onnistunut, sillä anniskelulupaa odotellaan vielä ensi viikkoon, kertoo yrittäjä Petri Lindholm. HÄSA

Jutusta korjattu aikamuoto oikeaksi 12.5. klo 21.10.

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic