Kanta-Häme

Vinkalo on perjantaina toistaiseksi viimeistä päivää auki

Baarin omistaja kertoo, että uusi ostajaehdokas on tiedossa. Suunnitelmana on jatkaa samalla konseptilla.
Vuonna 2010 Jarmo Taipalinen remontoi Hämeentie 1:n liiketilan sisätiloista lähes identtiseksi vanhan Vikalon kanssa. Kuva: Markku Tanni
Vuonna 2010 Jarmo Taipalinen remontoi Hämeentie 1:n liiketilan sisätiloista lähes identtiseksi vanhan Vikalon kanssa. Kuva: Markku Tanni

– Aika aikaansa kutakin, toteaa kulttikuppila Vinkalon väistyvä omistaja Jarmo Taipalinen, kun baari laittaa pillit pussiin viikonloppuna.

Vinkaloa pidetään auki ainakin vielä perjantaina, kun varastoja myydään tyhjäksi. Jos juotavaa riittää, niin baari saattaa olla auki myös lauantaina.

Jos vielä haluaa Vinkaloon, viimeinen mahdollisuus on siis nyt.

Kuppilan jatkon kohtalo ratkeaa heinäkuun loppuun mennessä. Taipalisen mukaan mahdollinen ostajaehdokas on jo tiedossa. Jos kauppa toteutuu, jatkuu baarin pitäminen samalla konseptilla ja rekvisiitalla.

– Nämä ovat olleet erittäin mielenkiintoisia ja aikaansitovia vuosia, Taipalinen toteaa yhdeksän vuoden omistajuuden jälkeen.

Vinkaloa hän kuvailee nähtävyydeksi ja olohuoneeksi, joka on ympäri Suomen hyvässä maineessa.

 

Taipalinen osti vaimonsa kanssa vanhan Vinkalon kuolinpesän vuonna 2010, kun baarin pitkäaikainen omistajatar Marjatta Martikainen menehtyi.

Vuonna 1971 perustetun alkuperäisen Vinkalon kalusteet kuljetettiin toiselle puolen tietä, josta löytyi uudet tilat kuppilalle.

Sen jälkeen rekvisiittaa on kertynyt lisää. Taipalinen kertoo olevansa keräilijäluonne, jolla oli paljon konseptiin sopivaa esineistöä jo ennen kuolinpesän ostoa.

– Olen yli 50 vuoden ajan keräillyt kaiken maailman esineitä. Varastot ovat täynnä vanhoja radioita, televisioita ja vaikka mitä.

Mahdollisen kaupan yhteydessä Vinkalon esineistö siirtyy uuden omistajan haltuun. HÄSA

 

Asiasanat