fbpx
Kanta-Häme

Viralan liittymää aletaan suunnitella

Moottoritien Viralan liittymien uudistaminen on menossa eteenpäin Janakkalassa. Tiesuunnitelman teon on määrä alkaa lokakuussa ja valmistua ensi huhtikuussa.

Viralan liittymiin on tulossa pikavuoropysäkit, ja lisäksi alueelle rakennetaan kevyen liikenteen väylä sekä pysäköintialue saattoliikennettä ja linja-automatkustajia varten. Samalla rakennetaan myös pohjaveden suojaus alueelle.

Suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa ely, mutta kunta osallistuu kustannuksiin.

Rakentamisen aikataulu on vielä auki.

– Siitä ei uskalla sanoa vielä mitään, mutta kunnan puolesta toivomme tietysti mahdollisimman nopeata etenemistä. Jo se, että tämä lähtee nyt oikeasti suunnitteluun, on iso asia meille, sanoo kunnan tekninen johtaja Jukka Vahila.

Kustannukset kunnan ja elyn kesken jaetaan niin, että ely-keskus (siis valtio) maksaa pohjavesisuojauksesta aiheutuvat kustannukset kokonaan. Liikennejärjestelmien osalta kustannukset jaetaan puoliksi kunnan ja ely-keskuksen kesken.

Koko hankkeen kustannusarvio on 3,8 miljoonaa euroa, josta Janakkalan osuus on noin 400 000 euroa.

Tiesuunnitelman tekeminen maksaa 67 000 euroa, josta kunnan osuus on neljännes eli 17 000 euroa. Kunnanhallitus hyväksyi hankkeen kustannusjakosopimuksen maanantaina. Häsa

Menot