Kanta-Häme

Viralan liittymän liityntäpysäköinti, uudet bussipysäkit ja pohjavesisuojaus pääsivät budjettiin

Pohjavesisuojauksen lisäksi liittymään kaavaillaan bussipysäkkejä sekä liityntäpysäköintiä.
Tältä näyttivät Viralan liittymän suunnitelmat vuonna 2016. Kuva: Soile Toivonen / arkisto
Tältä näyttivät Viralan liittymän suunnitelmat vuonna 2016. Kuva: Soile Toivonen / arkisto

Pitkään suunniteltu kolmostien Viralan eritasoliittymän uudistaminen Janakkalassa pääsi valtion ensi vuoden budjettiin yhtenä monista perusväylänpidon pienistä hankkeista.

Liikenne- ja viestintäministeriö sai budjettiesityksessä pysyvän 300 miljoonan euron tasokorotuksen perusväylänpidon rahoitukseen. Ministeriö tiedotti rahoituksen käyttökohteista keskiviikkona.

 

Viralassa työn alle otetaan linja-autopysäkki- ja liityntäpysäköintijärjestelyt. Samalla Tarinmaan pohjavesialueen suojaamista parannetaan.

Janakkalalaiset ovat pitkään toivoneet pikavuoropysäkkejä Viralan liittymään, joka on lähinnä Turenkia sijaitseva liittymä. Aiheesta on tehty kunnassa useita valtuustoaloitteita, mutta rahoitusta ei ole tätä ennen järjestynyt.

Moottoritietä kulkevien pikavuorojen pysäkkien lisäksi liittymään on suunniteltu itä-länsisuuntaista paikallisliikennettä palvelevia pysäkkejä sekä liityntäpysäköintipaikkoja jopa 60 autolle. Lisäksi alueelle on kaavailtu uusia kevyen liikenteen väyliä sekä pyöräparkkia.

Janakkalan kunnan ajatuksena on ollut jatkaa kevyen liikenteen väyliä Viralan kouluun päin sekä mahdollisesti myös Turengin suuntaan.

 

Hausjärvelle budjetti lupaa uutta kevyen liikenteen väylää Riihimäen ja Hikiän väliselle osuudelle maantiellä 2879. Hankkeen arvioitu kokonaiskustannus on 1,3 miljoonaa euroa. HäSa

 

Lue myös: Viralan pikavuoropysäkistä on toivoa (23.3.2016)

Lue myös: Korjataanko sinun kotikatusi Hämeenlinnassa ensi vuonna? – Katso lista ehdotetuista saneerauskohteista (15.9.2019)

Päivän lehti

23.1.2020