Kanta-Häme

Viralantien silta saa leveyttä ja kevyen liikenteen väylän – Koululaistenkin kulkemiseen lisää turvaa

Viralan liittymää Janakkalassa kehitetään lähivuosina monin tavoin yhteensä viidellä miljoonalla eurolla.
Moottoritien ylittävän sillan leventäminen lisää kävelijöiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta Viralassa. Kuva: Markku Tanni
Moottoritien ylittävän sillan leventäminen lisää kävelijöiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta Janakkalan Viralassa. Arkistokuvassa Viralan koulu, kuvaaja: Markku Tanni.

Moottoritien ylittävää siltaa Viralan liittymässä levennetään niin, että sillalle mahtuu myös kevyen liikenteen väylä.

Sillan leventäminen on yksi osa Janakkalassa sijaitsevan liittymän kehittämistä, jolle on osoitettu rahaa valtion ensi vuoden budjettiesityksessä. Kyseisestä liittymästä käännytään muun muassa Turenkiin.

Viralan liittymään rakennetaan myös bussipysäkit moottoritietä liikennöiville linja-autoille sekä liityntäpysäköintialue niitä ihmisiä varten, jotka kulkevat bussilla töihin. Lisäksi saadaan kevyenliikenteen väylät pysäköintialueen, bussipysäkkien ja saattoliikenteen seisakkeiden välille.

Myös pohjavettä suojataan

Samalla tehdään suojauksia pohjavettä varten. Niillä vähennetään teiden suolauksen aiheuttamaa pohjaveden pilaantumista.

Hankkeen kokonaiskustannusten arvioidaan kohoavan 5,1 miljoonaan euroon.

Alueelle on jo tehty ja hyväksytty tiesuunnitelma, ja nyt on käynnistymässä tarkempi rakennussuunnittelu. Hanke ajoittuu vuosille 2020–2022.

Moottoritien ylittävän sillan leventämistä on toivottu Viralassa jo pitkään, sillä osa Viralan koulun oppilaista kulkee kouluun siltaa pitkin. Nykyään he siis joutuvat kävelemään tai pyöräilemään autoliikenteen seassa.

Viralan liittymää koskevista suunnitelmista on tiedotettu Janakkalan kunnan nettisivuilla. HäSa

Päivän lehti

20.1.2020