Kanta-Häme

Virvelinrantaan toimintaa myös iltaisin

Vammaisten päiväkeskuksen toimintaa laajennetaan Hämeenlinnan Virvelinrannassa.

Tähän saakka päivätoiminnan tiloja on käytetty nimensä mukaisesti lähinnä päiväaikaan. Tilaajapäällikkö Tuulikki Forssénin mukaan myös talon erikoistilat kuten esimerkiksi uimahalli ja aistihuoneet ovat olleet vähäisellä käytöllä.

Samaan aikaan kaupungissa on pulaa kehitysvammaisten tilapäishoitopaikoista.

Nyt kaupunki aikoo ottaa päivätoimintasiiven käyttöön myös iltaisin ja viikonloppuisin. Kohderyhmänä ovat omaishoidontukea saavat perheet, joissa on vammaisia lapsia, nuoria tai aikuisia.

Tarkoituksena on, että niissä järjestetään vammaisten tilapäishoitoa kahtena viikonloppuna kuukaudessa. Lisäksi tarjolla on niin sanottu iltaparkki kaksi kertaa viikossa. Samanaikaisesti hoidossa on 4–6 asiakasta.

Asiakkaat tulevat vammaispalveluiden palveluohjauksen kautta, ja hoidon sisältö suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa.

Kaupunki laskee säästävänsä, kun se hoitaa osan vammaisten tilapäishoidosta itse. Palvelua varten tarvitaan yksi sairaanhoitaja ja kaksi lähihoitajaa. Tällä hetkellä tilapäishoito hankitaan sataprosenttisesti yksityisiltä palveluntuottajilta.

Jotta Virvenlinrannan päiväkeskuksen tiloja voidaan käyttää tilapäishoitoon, sinne on asennettava sprinklaus. Se maksaa 50 000 euroa.

Terveyden ja toimintakyvyn lautakunta hyväksyi Virvelinrannan kehittämissuunnitelman kokouksessaan tiistai-iltana. Uusi palvelu alkaa ensi vuoden alussa. (HäSa)

Päivän lehti

2.6.2020