Kanta-Häme

Visit Finland etsii opettajia onnellisuuskouluun – Esiin tuodaan Suomen vetovoimatekijöitä matkailumaana

"Etsimme opettajiksi inspiroivia ja innostuneita henkilöitä."
Talvimatkailu tarjoaa mahdolllisuuksia monenlaiseen liikuntaan. Kuvituskuva. Kuva: Terho Aalto
Talvimatkailu tarjoaa mahdolllisuuksia monenlaiseen liikuntaan. Kuvituskuva. Kuva: Terho Aalto

Suomen matkailua edistävä Visit Finland perustaa ensi kesänä Happiness School of Finland -onnellisuuskoulun, jossa matkailijoille opetetaan suomalaista luonnonläheistä elämäntapaa ja onnellisuustaitoja. Koulun rehtorina toimii suomalainen naparetkeilijä Poppis Suomela. Nyt kouluun haetaan opettajia.

YK:n vertailussa Suomi on valittu maailman onnellisimmaksi maaksi kaksi kertaa peräkkäin ja Suomessa on myös yksi maailman parhaista koulutusjärjestelmistä. Onnellisuuskoulu yhdistää nämä kaksi vahvuutta ja tuo esiin Suomen vetovoimatekijöitä matkailumaana.

– Viime vuoden maailmanlaajuinen Rent a Finn -kampanja onnellisuusoppaineen oli todella onnistunut. Tänä vuonna onnellisuusteema jatkuu, kun perustamme Porvoon Emäsaloon kymmenen päivän ajaksi onnellisuuskoulun kansainvälisille matkailijoille, Business Finlandin kansainvälisen matkailun edistämisestä vastaavan yksikön johtaja Paavo Virkkunen kertoo.

Kotitaloustunnilla voidaan loimuttaa lohta

Happiness School of Finland etsii nyt opettajia ohjaamaan matkailijoita onnellisuuden lähteille. Opettajaksi voi hakea kuka tahansa, jolla on hyvä englannin kielen taito. Myös osaamista valmentamisesta tai opettamisesta arvostetaan.

Onnellisuuskoulussa tarjoillaan ilmiöpohjaista oppimista: sisältöjä ja elämyksiä, jotka liittyvät hyvinvointiin, suomalaiseen elämäntapaan, luontoon ja kulttuuriin. Koulun lopullinen opetussuunnitelma muotoutuu valittujen opettajien osaamisen mukaan.

– Etsimme opettajiksi inspiroivia ja innostuneita henkilöitä. Matkailijat pääsevät opiskelemaan tuttuja kouluaineita hyvin käytännönläheisesti, suomalaisella twistillä. Esimerkiksi kotitaloustunnilla voidaan loimuttaa lohta, liikuntatunneilla soudella merellä ja käsityötunneilla perehtyä vihdan tekoon. Onnellisuuskoulu vastaa hyvinvointimatkailun ja paikallisen elämän matkailun trendeihin, Visit Finlandin School of Happiness -kampanjan markkinointivastaava Mervi Holmén sanoo.

Opettajien haku on käynnissä Happiness School of Finland -verkkosivuilla, ulkomaisille matkailijoille kohdistettu kansainvälinen markkinointikampanja käynnistyy maaliskuussa ja valittujen matkailijoiden vierailut toteutetaan elokuussa.

Lue myös: Häme tiiviimmin mukaan Järvi-Suomen suuralueyhteistyöhön – Visiona haluttava, rentouttava ja kansainvälinen matkakohde

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic