Kanta-Häme

Visit Hämeenlinna, stay Hämeenlinna

Hämeenlinnan seudulle suuntautuva ryhmämatkailu on nyt Vekka Liikenteen käsissä, kun Hämeen Matkailu oy lopetti matkailupalvelujen välitys- ja myyntitoimintansa. 
 
Lopullisesti Hämeen Matkailu sulkee ovensa huhtikuun lopussa. Toimitusjohtajasta Kati Tiitolasta tulee kesällä toimintansa käynnistävän uuden elinkeinoyhtiön markkinointi- ja viestintäyksikön vetäjä.  Markkinointi- ja myyntiassistentti Katri Laine siirtyy elinkeinoyhtiön johtoryhmän assistentiksi.
 
– Elinkeinoyhtiö on taustatukenamme markkinoinnin ja viestintäyhteistyön merkeissä, Vekka Liikenteen liikennepäällikkö Veli-Pekka Kulmala sanoo.
 
Vekka Liikenne sai oikeuden ryhmämatkailun jälleenmyymiseen tarjouskilpailun kautta. 
 
– Meillä on yhteistyösopimus Visithämeenlinnan kanssa vuoteen 2016 asti, ja optio siitä eteenpäin.
Vekka Liikenne palaa tavallaan juurilleen tekemään sitä työtä, minkä Matka Vekka aloitti 1973.
 
Kulmalan mukaan luvassa on kokonaisvaltaisia paketteja Hämeenlinnaan tuleville ryhmille. 
Ryhmämatkailun kohdeasiakkaat eivät rajoitu pelkästään kotimaan reissaajiin. Ihmisvirtaa kaupunkiin kosiskellaan myös Keski-Euroopasta, Japanista ja Kiinasta.
 
– Hämeenlinna on herkullinen paikka. Täältä löytyy niin kulttuuria, historiaa kuin urheilumahdollisuuksia. 
 
Kulmala arvioi, että visit Hämeenlinna voi muuttua parhaimmassa tapauksessa jopa stay Hämeenlinnaksi eli vierailun sijaan kaupunkiin jäisi uusia asukkaita.

Matkatoimistoksi?

Vekka Liikenteen tämä vuosi kuluu vielä yhteistyösopimusten solmimisella ja uuden toiminnan haltuunotolla, suunnittelutyöllä ja käytännön järjestelyillä. Räätälöinti alkaa ensi vuonna, kun kaupungissa käynnistyy Sibeliuksen 150-vuotisjuhlat.
 
– Määräaikaisesti palkattu konsultti Päivi Kulmala rakentaa jo olemassa olevia ryhmäpaketteja. Sähköistä markkinointia taas tekee kevään ylioppilas Leevi Vekka.
 
Vekka Liikenne järjestää edelleen ryhmäpaketteja myös ulkomaille suuntaaville hämeenlinnalaisille.
 
– Olemme lähestyneet isoja incoming-yhtiöitä. Tavoitteena olisi saada räätälöityä myös risteily–bussi-paketteja. Hakusessa on myös matkatoimisto-oikeudet . 
 
Ajomestarista liikennepäällikön saappaisiin hypännyt Kulmala sanoo heittäytyvänsä uuteen tehtäväänsä antaumuksella.
 
– Nyt pääsen todella hyödyntämään maailmalta saatuja kokemuksia ja näkemyksiä, ryhmämyynnistä ja tilausajoista huolehtiva Kulmala kertoo.