Kanta-Häme

Voiko Hämeenlinna vielä saada valtion tietotekniikkakeskuksen?

Hämeenlinna on lobannut saadakseen kaupunkiin valtion uuden tietotekniikkakeskuksen eli Tori-palvelukeskuksen päätoimipaikan. Tietohallinnon viraston päätoimipaikka työllistäisi noin 20 henkilöä.

Alueellistamisen koordinaatiotyöryhmä päätyi viime torstaina esittämään, että ICT-keskus sijoitettaisiin pääkaupunkiseudun ulkopuolelle, mieluiten joko Tampereelle tai Jyväskylään. Alun perin sitä suunniteltiin joko Helsinkiin, Espooseen tai Vantaalle. Harkinnassa olivat lisäksi mukana muut pk-seudun kunnat sekä ainakin Lappeenranta, Kuopio, Rovaniemi ja Turku.

Voiko Hämeenlinna vielä nousta esille sijoituspaikkapohdinnoissa, alueellistamisen koordinaatioryhmän puheenjohtaja, valtiosihteeri Sari Raassina?

– Se on mahdollista. Hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen (kok.) omaa lopullisen päätösvallan asiassa. Tosin, ryhmämme esityksellä on varmasti merkitystä hänen päätöksenteolleen.

– Erot eivät kuitenkaan esimerkiksi Jyväskylän ja Tampereen osalta olleet sen kaltaisia, että olisi voinut sanoa, että joku paikkakunta on olennaisesti tai ainutkertaisesti parempi kuin joku toinen. Hämeenlinnan osalta käytiin keskustelua, että se on työvoiman rekrytoinnin ja saatavuuden osalta rinnastettavissa pääkaupunkiseutuun.

Mitkä ovat Tampereen ja Jyväskylän vahvuuksia?

– Se, että paikkakunnilla on ICT-alan koulutusta. Jatkossakin osaavan työn rekrytoiminen olisi turvattua. Alueilla on jo tällä hetkellä työvoimareserviä ICT-puolella. Alueilla on myös asiakkuuksia, jotka tulevat osaksi kokonaisuutta.

Milloin asiasta on tulossa päätös?

– En tiedä, milloin ministeri päätöksen tekee. Asialla on pieni hoppu, koska toiminnan pitäisi päästä käyntiin vuodenvaihteessa. Siksi henkilöstön ja etenkin toimitusjohtajan rekrytointi pitäisi aloittaa nopeasti. (HäSa)

 

 

 

 

 

 

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic