Kanta-Häme

Voima piilee tiimityössä

Kymmenen vuotta sitten tähän aikaan kevättä Tuire Pöyhiä eli jännittäviä aikoja.

Liikuntatieteiden maisteri työskenteli HPK:ssa viestintäassistenttina legendaarisella kiekkokaudella 2005–2006, jolloin hän pääsi jännittämään Kerhon suomenmestaruuden ratkeamista.

Vuosikymmentä myöhemmin Pöyhiä palaa takaisin Hämeenlinnaan. Hämeenlinnan liikuntahallit oy:n hallitus valitsi hänet jo joulukuussa yksimielisesti kaupunkikonserniin kuuluvan yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi 67 hakijan joukosta.

Pöyhiä siirtyi Hämeenlinnaan Stora Enson palveluksesta, jossa hän toimi Lahden vuoden 2017 MM-hiihtojen projektipäällikkönä. Uudessa työssään hän aloitti 7. maaliskuuta.

– Työt HPK:ssa jättivät hyvät muistot Hämeenlinnasta ja kaupunkilaisista. Päätin hakea liikuntahalliyhtiön pomon pestiä, koska tällaisia tilaisuuksia tulee harvoin vastaan, Pöyhiä kertoo ensimmäisenä työpäivänään.

Aiemmin Pöyhiä on työskennellyt muiden muassa Vantaan Myyrmäen Urheilupuiston hallintopäällikkönä sekä mediapalvelujen koordinaattorina Helsingissä kisailluissa jääkiekon ja yleisurheilun MM-koitoksissa.

Pöyhiä arvioi uuden työnsä alkavan opintomatkana, joka käynnistyy jalkautumisena urheiluväen ja kehitettävien kohteiden pariin kevään aikana.

Yhtenä haasteena uudessa työssään hän pitää kenttävuokrien ja sitä kautta myös harrastusten hintojen pitämistä siedettävällä tasolla, sillä urheilupaikkojen ylläpidon kustannukset ovat olleet nousussa.

– Vaihteluväli on tosi iso. Suurissa kaupungeissa seurat maksavat kovaa vuokraa tiloista. Se on yksi viisasten kivi, miten saataisiin ratkaistua, etteivät kustannukset karkaisi liian suuriksi varsinkin lasten ja nuorten kannalta.

– Toki täytyy muistaa, ettei harrastaminen ole ilmaista juuri missään, Pöyhiä muistuttaa.

Hämeenlinnan liikuntapaikkatilanteen hän sanoo näyttävän hyvältä, kunhan uimahallin peruskorjaus ja Pullerin urheilupuistoon tehtävä pesäpallokenttä valmistuvat kesään 2017 mennessä.

Pöyhiän tavoitteena on, että Hämeenlinnassa saataisiin luotua toimiva yhteistyöverkosto yhtiön ja urheiluväen kesken.

– Ei tällaisia asioita pysty kukaan ratkaisemaan yksistään. Yhteistyötä pitää ilman muuta tehdä urheiluväen kanssa. Tiimityössä on voimaa.

Uusiin tehtäviinsä Pöyhiä aikoo pureutua aiemmista töistä saamallaan kokemuksella, monesta näkövinkkelistä.

– Minulla on kokemusta niin urheiluseurojen arkipäiväisestä työstä ruohonjuuritasolla, urheilupuiston olosuhdepuolen järjestämisestä, kuin huippu-urheilusta tapahtumajärjestäjänä.

Maanantaina alkaneeseen työhönsä Pöyhiä kertoo pureutuvansa erityisellä tarmolla.

– Olen innoissani. Työtunteja ei lasketa. Pääasia on, että työt tulevat tehtyä.

Vielä Pöyhiä ei ole saanut kaupunkilaisilta yhteydenottoja kehitettävistä kohteista.

– Maltillisesti väki on odottanut työni alkamista, mutta eiköhän kohta ala puhelin piristä.

Esimerkiksi Kantolan tapahtumapuistossa on ensi kesänä vain yksi konsertti. Voisiko sinne kuljettaa pari maalia, että myös höntsääjät pääsisivät pelaamaan palloa nurmelle?

– Kantola ei kuulu meille, mutta asiaa täytynee selvittää. Pullerillahan se mahdollisuus on jo, Pöyhiä sanoo. HäSa