Kanta-Häme

Voimailu on elämäntapa

 

Sami Huhtala on tuohtunut. Jopa niin  paljon, että mies aikoo vaihtaa lajia. EI hän aio penkkipunnerrusta jättää, mutta raaka penkkipunnerrus saa jäädä. Nyt hän treenaa pro penkkipunnerrusta. Siinä päällä on kireä penkkipaita, joka auttaa rinnalta ylös nostamisessa.
 
– Opettelen nyt paidalla nostamista ja näytän siinä ihan smurffilta. 
 
Huhtala menetti hermonsa viime syksynä lajin MM-kisoissa Argentiinassa. Siellä tuomarit vetivät kotiinpäin niin härskisti, että itsekin kansainvälisenä tuomarina toimiva Huhtala päätti vaihtaa ammattilaiseksi.
 
Tavoitteetkin on asetettu. 340 kiloa on nostettu jo. Paidan avulla on mahdollista saada nousemaan liki 400 kiloa. Ja maagista 400 kiloa Huhtala aikoo hipoa.
 
Huhtala kertookin, että painaessaan sadan kilon hujakoilla 320 kilon nostamisella pärjää ammattilaisena ihan hyvin. 
 
– Minulla on kova kilpailuvietti.
 
Ajatuksissa koko ajan
Sami Huhtala on 38-vuotias. Punttia hän on nostanut 16-vuotiaasta asti. Penkkipunnerrukseen hän jäi heti koukkuun. 
 
– Silloin sain ylös oman painoni. Sain kuitenkin nopeasti tuloksia.
 
Huhtala pelasi nuorena myös jalkapalloa, kiekkoa ja jenkkifutista. Penkkipunnerrus on yksilölaji, jossa vastuussa on vain itsestään. 
 
– Onhan se niin, että penkkiä kysytään ja hauista katsotaan, Huhtala virnistää. 
 
Hauiksen kokoa mies pitää yllä treenaamalla ahkerasti. 5-6 kertaa viikossa hän käy salilla ja samanmoinen määrä viikossa on aerobisia harjoituksia, kuten kävelyä tai juoksua. Kovat salitreenit hän tekee Tampereella muutaman kerran viikossa, muut Hämeenlinnassa.
 
Ajatuksissa treenaaminen kulkee mukana koko ajan.
 
– Valmentajani onkin sanonut, että kelaan epäolennaisia asioita ihan liikaa. Se on myös kisoissa ongelmani, sillä harjoituksissa nostan aina reilusti enemmän kuin kisoissa. 
 
Huhtalalla on vuoden ollut tamperelainen valmentaja Antti Kurtti. Vuoden sisällä kehitystä on tapahtunut paljon. Huhtalan lihashuollosta on vastannut Mervi Sirkiä ja Mika Tuominen.
 
Ei elämää ilman salia
Kovalla treenaamisella on kääntöpuolensa. Sami Huhtalalla on molemmat olkapäät sökönä ja hän on parhaillaan leikkausjonossa ja tutkimuksissa. 
 
Huhtala aikoo mahdollisesta leikkauksesta huolimatta olla valmiina seuraavissa kisoissa huhtikuussa. 
 
– Ei elämästä tule mitään, jos en käy salilla. Se on elämäntapa, vaikka äiti onkin vähän huolissaan. 
 
Huhtala hieroo työkseen. Hän myös tekee treenaajille ja laihduttajille ruokavalioita. Itselleen hän ei dieettiohjelmia tee, vaan pyytää aina jotakuta muuta tekemään.
 
– Itseään on helppo huijata ja vaihdella ruoka-aineita ja sitten dieetti onkin jo sekaisin. (HäSa)

Mainos