Kanta-Häme Hämeenlinna

Voita voudille, puuroa palvelijoille - Näin keskiajalla ruokailtiin Hämeen linnassa ja rahvaan pöydissä

Keskiajalla ei ollut varaa ruokakokeiluihin. Syömisiä säänteli paitsi kirkkovuosi, myös raaka-aineiden saatavuus ja se, mihin säätyyn sattui kuulumaan.
Ville Kastari (vas.), Santeri Virtanen, Cecilie Sundman ja Maria von Hertzen nauttivat suomalaiselle myöhäiskeskiajalle tyypillistä sunnuntaiateriaa. Lihaa syötiin yleensä juurikin pyhäpäivinä. ARKISTOKUVA: Tomi Vesaharju. Kuva: Tomi Vesaharju

Keskiajalla ei ollut varaa ruokakokeiluihin. Syömisiä säänteli paitsi kirkkovuosi, myös raaka-aineiden saatavuus ja se, mihin säätyyn sattui kuulumaan.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Hämeen Sanomien jutut.

Menot