Kanta-Häme

VOP:in kursseille ilmoittautuminen alkaa tiistaina – Kursseja kissavideoiden tekemisestä kestävää kehitykseen

Kurssiesite ilmestyy vain netissä. Paperiversiot löytyvät alueen kirjastoista.
VOP:in kurssitarjontaan kuuluvat perinteisesti myös erilaiset käsityökurssit. Kuva: Mikko Makkonen (kesä2004)
VOP:in kurssitarjontaan kuuluvat perinteisesti myös erilaiset käsityökurssit. Kuva: Mikko Makkonen (kesä2004)

Ilmoittautuminen Vanajaveden Opiston (VOP) syyslukukauden kursseille alkaa tiistaina 11. elokuuta.

Kursseille ilmoittaudutaan kahdella tavalla: Joko netin kautta (www.opistopalvelut.fi/vanajavesi) tai puhelimitse (03 6581 800) maanantaista torstaihin kello 10–16.

Koronatilanteen takia opintoryhmien maksimiopiskelijamääriä on pienennetty syyskaudelle 2020.

Tilannetta seurataan kurssien alettua ja mahdollisuuksien mukaan perustetaan uusia ryhmiä, joten ilmoittautuminen varasijoillekin kannattaa.

Ilmoittautuminen liikunta-, tanssi- ja sirkuskursseille alkaa tiistaina 11.8. klo 17 (puhelimitse klo 17–19) ja muille kursseille keskiviikkona 12.8. klo 17 (puhelimitse klo 17–19).

Kurssiesite sähköisesti

Tänä vuonna VOP:n kurssiesite löytyy vain netistä. Selailukappaleita on tulossa tarjolle alueen kirjastoihin.

– Olemme miettineet printtiesitteestä luopumista jo aiempina vuosina. Moni kansalaisopisto on päätynyt samaan, VOP:n rehtori Outi Itäluoma kertoo tiedotteessa.

Itäluoman mukaan ratkaisuun vaikutti vahvasti se, että opistolle myönnettiin vuodenvaihteessa kestävän kehityksen sertifikaatti, joten opisto haluaa toimia ympäristöystävällisesti.

– Lisäksi ongelmana on ollut se, että painettu versio vanhenee aika nopeasti. Korona toi esiin sen tosiasian, että meidän tulee olla joustavia muutokselle ja tiedon pitää kulkea ajassa, Itäluoma jatkaa.

Kurssiesite 2020–2021 löytyy osoiteesta www.kktavastia.fi/aineisto/vop/2020-2021

Noin 900 kurssia laidasta laitaan

VOP:ssa voi harrastaa noin 900 kurssilla ja tarjolla on kaikkea islantilaisen lopapeysan neulomisesta lukiokursseihin.

Tämän syksyn yksi erikoisuus on elokuvaohjaaja Kaisa Rastimon vetämä Kissavideoiden ABC -kurssi. Myös etäkursseja on lisätty tarjontaan.

Vanajaveden opistolla voi opiskella myös kestävän kehityksen tavoitteita. Kursseilla opitaan esimerkiksi kierrätystä ja säästeliästä materiaalin kulutusta, digitaalisuuden hyödyntämistä opiskelussa, luovuutta ja ongelmanratkaisutaitoja sekä liikunnallista elämäntapaa.

Tuttuun tapaan tarjolla on myös kieliä, käsitöitä, musiikkia, kuvataiteita, tietotekniikkaa ja teatteria.

Koronan suhteen Vanajaveden Opisto toimii hallituksen ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositusten mukaisesti. Kursseille tulee osallistua vain täysin terveenä.

Kursseille ovat tervetulleita kaikenikäiset osallistujat. Osallistujien tulee huolehtia käsihygieniasta, noudattaa yskimisohjeita, turvavälejä sekä mahdollisia muita kurssilla annettuja ohjeita. HÄSA

Päivän lehti

24.9.2020

Fingerpori

comic