Kanta-Häme

Vouti myy jäähalliaitiota

Kanta-Hämeen ulosottovirasto myy nettihuutokaupalla Hämeenlinnan jäähallin aitiota. Aitiosta on tehty jo kymmenen tarjousta, joista korkein on 38 000 euroa.

Huutokaupalla myydään Hämeenlinnan jäähalliyhtiön osakkeita, jotka oikeuttavat aition käyttämiseen HPK:n kotipeleissä. Aitio on yksi jäähallin uusista vuonna 2008 valmistuneista aitioista. Se on jäähallin eteläpäädyssä.

– Ei ole aiemmin ollut mitään tällaista myynnissä. Asunto-osakkeiden myyminen nettihuutokaupalla on jo rutiinia, sanoo Kanta-Hämeen ulosottoviraston johtava kihlakunnanvouti Raimo Mantere.

Mantere kertoo, että ulosottovirasto voi myydä mitä tahansa vaihtokelpoista omaisuutta.

Jäähalliaition omistaa hämeenlinnalainen yrittäjä Kimmo Andersson, joka tunnetaan hänen aikaisemmin omistamastaan Fici-Copystä. Aitoa on ulosmitattu ja laitettu myyntiin Anderssonin veloista. Fici-Copyn entisenä vastuunalaisena yhtiömiehenä hän on ollut henkilökohtaisessa vastuussa myös tämän kommandiittiyhtiön veloista.

Ulosotossa…2,7 miljoonaa

Kimmo Anderssonilta ulosmitataan noin 2,7 miljoonan euron velkoja. Suurimpia ulosotolla saataviaan hakevia yhteisöjä ovat Metsänhoitoyhdistys Päijät-Häme ja Danske Bank. Metsänhoitoyhdistys hakee toimistokoneista 1,2 miljoonan euron korvausta, josta osapuolet ovat tehneet käräjäoikeudessa vahvistetun sopimuksen. Yhdistys on saanut runsaat 50 000 euroa korvauksia.

Danske Bankin saatava on runsaat 1,4 miljoonaa euroa. Pankki, joka on rahoittanut Anderssonin liiketoimintaa, on saanut rahaa vajaa 300 000 euroa.

Verottajalla on runsaan 100 000 euron ulosottosaatavat Anderssonilta. Suurin yksittäinen verosaatava on vajaan 80 000 euron jäännösvero.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus on lisäksi takavarikoinut Kimmo Anderssonin omaisuutta noin 2 miljoonalla eurolla. Takavarikko liittyy rikostutkintaan, jossa Anderssonia epäillään törkeistä petoksista ja lahjontarikoksista.

Kaupparekisterin mukaan Kimmo Andersson ei ole enää Fici-Copyn yhtiömies. Hänen entinen kumppaninsa omistaa kokonaan myös alan uuden yrityksen Hämeen Digionen, joka käyttää aputoiminimeä Sharp Center Hämeenlinna. (HäSa)