Kanta-Häme

VR lisää suoria taajamajunavuoroja Hämeenlinnasta Helsinkiin

VR muuttaa vaiheittain taajamajunavuoroja suoriksi yhteyksiksi Hämeenlinnan ja Helsingin välillä. Aiemmin suurimmalla osalla yhteysvälin taajamajunavuoroista on ollut vaihto Riihimäellä.

Muutoksen jälkeen 87 prosenttia kaikista junavuoroista on vaihdottomia. Suorat taajamajunavuorot aloittavat vaiheittain 26. maaliskuuta mennessä, kun aikataulukausi vaihtuu.

Muutoksen jälkeen 14 taajamajunaa 20:sta on vaihdottomia. Lisäksi Hämeenlinnassa pysähtyy päivittäin 26 IC- ja pendolino-junaa.

– Vastaamme näillä muutoksilla hämeenlinnalaisten asiakkaidemme toiveisiin matkustusmukavuuden parantamisesta. Jatkossa Hämeenlinnasta Helsinkiin ja takaisin pääsee Riihimäen kautta useimmiten vaihtamatta junaa, sanoo VR:n matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen.

Joulukuussa VR lisäsi hämeenlinnalaisten toivomia vuoroja myöhäiseen iltaan ja aikaiseen aamuun. Nämä vuorot ovat osa ministeriön velvoitepakettia ja ovat voimassa joulukuulle 2017.

Hämeenlinnassa on noin 800 000 junamatkustajaa vuodessa. Riihimäellä, jossa matkustajia on vuosittain noin 2,3 miljoonaa, pysähtyy samat 26 kaukojunaa kuin Hämeenlinnassa. Hämeenlinnan vuorotarjontaan kuuluu päivittäin yhteensä 46 junavuoroa. Työmatkaliikenne aamulla ja illalla ajetaan alle tunnin vuorovälillä.

 

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic