Kanta-Häme

VR saa tänä vuonna 20 uutta kaksikerrosvaunua – Lisäpaikkoja myös Hämeenlinnassa pysähtyviin juniin

Kesäaikaan siirryttäessä Pietarista pääsee nopeammin junalla Hämeenlinnaan.
VR saa 20 uutta kaksikerroksista vaunua tänä vuonna. Arkistokuva: Esko Tuovinen

Hämeenlinnassa pysähtyviin juniin on luvassa lisää istumapaikkoja tämän vuoden aikana.

VR saa 20 uutta kaksikerroksista vaunua, joita käytetään IC-junissa. Vaunuja tulee käyttöön myös Helsingin ja Tampereen väliselle junaosuudelle.

– Vaunuja lisätään ruuhkaisiin vuoroihin, joista osa pysähtyy myös Hämeenlinnassa, VR:n matkustajaliikenteen suunnittelujohtaja Juho Hannukainen kertoo.

Seuraavalla aikataulukaudella VR lisää yhden junavuoron kyseiselle välille ja suunnitelmissa on edelleen lisätä vuoroja tuleville kausille joulukuusta 2019 alkaen.

Hämeen liiton, Hämeenlinnan kaupungin ja Riihimäen kaupungin edustajat tapasivat VR:n johtoa viime perjantaina.

Tapaamisessa todettiin, että kyseisen ratayhteyden kehittäminen on ykkösprioriteetti kaikilla osapuolilla. Pääradan kunnon parantaminen, nopeuden nosto ja kapasiteetin lisääminen ovat koko Suomenkin kannalta erittäin merkittäviä asioita, Hämeenlinnan kaupungin tiedotteessa todetaan.

 

Kesäaikaan siirryttäessä junayhteys Hämeenlinnan ja Pietarin välillä nopeutuu noin puolella tunnilla.

– Kesäaika mahdollistaa paremman vaihtoyhteyden Riihimäen ja Lahden kautta lauantaisin uudella suoralla Lahti-Hämeenlinna-Tampere-junalla, jolloin lauantaisin Pietarista pääsee junalla Hämeenlinnaan alle neljässä tunnissa, Hannukainen kertoo.

VR on ottamassa tämän vuoden aikana käyttöön uuden mobiilisovelluksen. Samalla asemien lipunmyyntiautomaatit ja verkkokauppa uusitaan. HäSa

Asiasanat