Kanta-Häme

VR:lla painetta hintakilpailuun – Bussimatka jopa kymmenen kertaa edullisempi

VR aloittaa vuoden tuntuvalla tarjousmatkakampanjalla. Erityisesti tarjouksilla houkutellaan opiskelijoita kulkemaan junalla, sillä tammi-maaliskuun ajan opiskelija-alennuksen lisäksi kaukoliikenteen matkoista saa 25 prosentin lisäalennuksen viikonloppuisin.

VR:n myynti- ja markkinointijohtaja Monna Huvilinna myöntää, että painetta hintakilpailuun on. Esimerkiksi maanantaina edullisia bussimatkoja tarjoava Onnibus aloitti uudet reitit Vaasasta ja Seinäjoelta Helsinkiin. Tällä hetkellä aikuisen täyshintainen matka junalla Seinäjoelta Helsinkiin on jopa kymmenen kertaa kalliimpi kaikkein halvimpaan bussimatkaan nähden.

– Totta kai halutaan olla mukana terveessä hintakilpailussa. Ilman muuta luo väistämättä haastetta, Huvilinna toteaa.

– Lisäksi yleinen taloustilanne on avain toinen kuin viime keväänä, joten haluamme, että juna on oikeasti varteenotettava vaihtoehto.

VR:n asiakaspalvelu on saanut erityisesti palautetta siitä, ettei tavallista edullisempia, mutta paljon mainostettuja ennakkolippuja ole voinut ostaa asemien lipunmyyntipisteistä.

– Jonkin verran olemme saaneet asiakaspalautetta siitä, että ennakkolippua on menty ostamaan juna-asemalta jo hyvissä ajoin ennen matkaa. Lisäksi henkilöstö on toivonut, että ennakkolippuja voitaisiin myydä myös lipunmyyntipisteistä.

Tammikuun 14. päivä tähän on tulossa muutos. Tavallista edullisemmat ennakkoliput ja muut tarjousliput voi ostaa jatkossa verkkokaupan lisäksi asemien lipunmyynnistä, lippuautomaateista ja VR:n asiakaspalvelusta puhelimitse.

Peruslippujen hintoihin ei ole kuitenkaan tällä hetkellä tiedossa uusia korotuksia. Vuosi sitten tammikuussa VR korotti kaukoliikenteen junalippujen hintoja 2,5 prosentilla.